Αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα κρουσμάτων λόγω και της παραλλαγής Όμικρον, που μπορεί να οδηγήσει σε έως 75.000 νεκρούς μέχρι τα τέλη Απριλίου, μπορεί να βρεθεί η Βρετανία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η μελέτη του London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM) υποστηρίζει πως, σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, η χώρα θα καταγράψει πάνω από 2.000 νέες νοσηλείες ημερησίως και 24.700 νεκρούς το διάστημα μεταξύ 1 Δεκεμβρίου και 30 Απριλίου. Αυτό, ωστόσο, εφόσον η κυβέρνηση δεν αναλάβει δράση υιοθετώντας περισσότερα μέτρα.

Έτσι, λοιπόν, χωρίς και επιπλέον μέτρα, το πιο απαισιόδοξο μοντέλο υπολογίζει πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία θα είναι περίπου διπλάσιες σε σχέση με τα επίπεδα του περασμένου Ιανουαρίου, φτάνοντας έτσι περίπου τις 492.000 νοσηλείες συνολικά και τους 74.800 νεκρούς.

«Στο πιο αισιόδοξο σενάριο, ο αντίκτυπος της Όμικρον στις αρχές του 2022 θα μπορούσε να περιοριστεί με έστω κάποια μετριοπαθή περιοριστικά μέτρα, όπως η ενίσχυση της τηλεργασίας» εξηγεί η Ροζάνα Μπάρναρντ του Center for the Mathematical Modelling of Infectious Diseases του LSHTM. Όμως, το πιο απαισιόδοξο σενάριο απαιτεί πολύ σκληρότερα μέτρα, εφόσον οι αρχές θέλουν να αποφύγουν την κατάρρευση του εθνικού συστήματος υγείας. «Η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις ασφαλείας και οι ενισχυτικές δόσεις είναι ζωτικής σημασίας, αλλά δεν θα είναι αρκετά (για το απαισιόδοξο σενάριο)» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση Τζόνσον ανακοίνωσε, την περασμένη Παρασκευή, κάποια επιπλέον μέτρα, το λεγόμενο Σχέδιο Β, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, όμως είναι εμφανώς απρόθυμη να πάει σε σκληρότερα μέτρα λόγω και των έντονων αντιδράσεων που εκφράζονται από τους βουλευτές των Τόρις.

Το Σχέδιο Β προάγει την τηλεργασία, όπου είναι δυνατόν, επαναφέρει τη χρήση μάσκας σε πολλούς κλειστούς χώρους και μέσα μεταφοράς, αλλά όχι στην εστίαση και στις παμπ και απαιτεί πιστοποιητικό εμβολιασμού για είσοδο σε κλαμπ και εσωτερικούς χώρους με πάνω από 500 θαμώνες.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ποντάρει στις ενισχυτικές δόσεις και για το λόγο αυτό άνοιξε την πλατφόρμα για όλο τον ενήλικο πληθυσμό. Όμως, για την ώρα τα κρούσματα παραμένουν ιδιαίτερα αυξημένα.

Την Παρασκευή καταγράφηκαν 58.194 νέα κρούσματα, που είναι ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από τα τέλη Ιανουαρίου. Μάλιστα, με το ρυθμό αυτό εκτιμάται πως τα κρούσματα θα ξεπεράσουν συνολικά το ένα εκατομμύριο μέχρι τα τέλη του μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα