Τη διαβεβαίωση ότι οι αποζημιώσεις από τις πρόσφατες καταστροφές στη Δυτική Ελλάδα θα δοθούν στο συντομότερο χρονικό διάστημα, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρου Αραχωβίτη.

Ο κ. Λιβανός τόνισε ότι μόλις δοθεί η δυνατότητα οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ θα κάνουν επιτόπιους ελέγχους και οι αποζημιώσεις θα δοθούν άμεσα και όχι σε τρία χρόνια όπως γινόταν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στις επικρίσεις του κ. Αραχωβίτη ότι η κυβέρνηση δεν έχει στηρίξει την κοινωνία στην αντιμετώπιση των αλλεπάλληλων κρίσεων ο κ. Λιβανός επισήμανε ότι οι κρίσεις είναι εισαγόμενες και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει απλώσει ένα δίχτυ 40 δις για να προστατεύσει τους συμπολίτες μας και την κοινωνία. Και πρόσθεσε: «Ξέρετε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν από τις πρώτες που πήρε μέτρα για να αντιμετωπίσει αυτήν την κρίση. Επίσης γνωρίζετε ότι ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν το σταυρό τους, που στο τιμόνι της χώρας δεν είναι το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο κ. Λιβανός θύμισε στον κ. Αραχωβίτη μια σειρά μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση στη Βουκλή αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να τα ψηφίσει:

  • Θεωρείτε «λίγο» το μέτρο της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο;   Δεν το ψηφίσατε.
  • Από 1 Οκτωβρίου 2021 ισχύει το μειωμένο από 13% σε 6% ΦΠΑ στις ζωοτροφές. Και πάλι δεν το ψηφίσατε.

Για το ρεύμα, είπε χαρακτηριστικά:

• σημαντικές ελαφρύνσεις για τους χρήστες χαμηλής τάσης, από τις οποίες επωφελούνται και οι αγρότες. Ξεκίνησαν το μήνα Σεπτέμβριο,ενώ τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, οι ελαφρύνσεις φθάνουν τα 130 με 150 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Ούτε αυτό το ψηφίσατε.

•Για τη μέση τάση και συγκεκριμένα για τις αγροτικές επιχειρήσεις, προβλέψαμε την αναστολή από 1 Νοεμβρίου 2021 έως και τις 31 Μαρτίου 2022, με δυνατότητα παράτασης, της καταβολής χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ). Και αυτό δεν το ψηφίσατε.

•Επίσης, από 5/8/2021 η ΔΕΗ παρέχει έκπτωση ενέργειας που ανέρχεται σε 50% στα αγροτικά τιμολόγια. Ούτε αυτό το ψηφίσατε. Καταθέτω στα πρακτικά και σχετικά έγγραφα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της ΔΕΗ.

•Αυξήσαμε τον Ιούνιο τα kw στο αγροτικό φωτοβολταϊκό και φροντίσαμε να αποτελούν αγροτική εκμετάλλευση οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως 500kw από μόλις 100 kw, που ήταν. Έτσι αυξάνουμε το αγροτικό εισόδημα, αλλά μειώνουμε και το κόστος παραγωγής και. Και αυτό δεν το ψηφίσατε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO