
Η πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 ανάγκασε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να… πιάσει το τιμόνι για να επιβιώσει.
Αυτό αποκάλυψε ο ισχυρός ηγέτης του ρωσικής ομοσπονδίας εκφράζοντας τη λύπη του για την ανατροπή της ΕΣΣΔ, μετά από την οποία, όπως είπε, χρειάστηκε να εργαστεί ως ταξιτζής για να συμπληρώσει το εισόδημά του.
Ο… σημερινός Πούτιν χαρακτήρισε τη διάλυση ως κατάρρευση της ιστορικής Ρωσίας, μια δήλωση η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη από αναλυτές οι οποίοι σχολίασαν ότι πίσω από τις λέξεις μπορεί κανείς να διαβάσει τις προθέσεις του ρώσου προέδρου απέναντι στην -πρώην σοβιετική δημοκρατία- Ουκρανία.
Τα παραπάνω είπε ο Βαντιμίρ Πούτιν σε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ρωσία – Πρόσφατη Ιστορία (Russia, Latest History), που προβλήθηκε την Κυριακή.
«Ήταν ένας κατακερματισμός της ιστορικής Ρωσίας υπό την ονομασία Σοβιετική Ένωση», είπε, προσθέτοντας ότι η Δύση πίστευε πως η περαιτέρω διάλυση της Ρωσίας ήταν απλώς και μόνο θέμα χρόνου.
«Μερικές φορές έπρεπε να κερδίσω επιπλέον χρήματα», είπε, εξηγώντας ότι αμοιβόταν ως οδηγός, συμπληρώνοντας ότι του είναι δυσάρεστο να μιλάει για εκείνη την εποχή, αλλά ότι αυτή είναι η αλήθεια.
Εκείνα τα χρόνια, τα ταξί ήταν λιγοστά στη Ρωσία και πολλοί γίνονταν διεκπεραίωναν μετακινήσεις ιδιωτών επ’ αμοιβή. Κάποιοι, μάλιστα, χρησιμοποιούσαν ακόμη και οχήματα εργασίας, όπως ασθενοφόρα ως… ταξί.
Ο Πούτιν είναι γνωστό ότι ήταν πρώην πράκτορας της σοβιετικής υπηρεσίας ασφαλείας, της KGB.
Ωστόσο, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 εργάστηκε στο γραφείο του δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης Ανατόλι Σόμπτσακ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι παραιτήθηκε από την KGB μετά το πραξικόπημα του Αυγούστου 1991 κατά του σοβιετικού προέδρου Μιχαήλ Γκορμπατσόφ που οδήγησε στη διάλυση της ΕΣΣΔ.
«Όταν έφτασα για πρώτη φορά ως φοιτητής το 1989, υπήρχαν μόνο δύο άγραφοι κανόνες: μην επιβιβάζεστε σε αυτοκίνητο με περισσότερα από ένα άτομα και συμφωνείτε για τον ναύλο πριν ξεκινήσετε. Απλώς δεν υπήρχαν αρκετά επίσημα ταξί. Συνήθως ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διέτρεχε κανείς ως επιβάτης ήταν να… προσβάλει έναν οδηγό, φορώντας ζώνη ασφαλείας.
»Όταν η ΕΣΣΔ κατέρρευσε το 1991 και το ρούβλι έχασε την αξία του, τα άτυπα ταξί ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια και μπορούσε ο καθένας να μπει στο όχημα οποιουδήποτε».


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα