Μετά από 9 εναλλαγές προσήμου, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να κλείσει με μικρά κέρδη στην περιοχή του αμετάβλητου. Μια περιοχή που ήδη έχει σηματοδοτήσει την επαναφορά στα «προ Όμικρον» επίπεδα, έχοντας απορροφήσει πλέον το πτωτικό χάσμα που δημιουργήθηκε στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Μαύρης Παρασκευής. 

Η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν χαμηλή, στα 37,1 εκατ. και με 6,85 εκατ. ευρώ σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, μην εξασφαλίζοντας ασφαλή συμπεράσματα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, και επ’ ουδενί λόγο δεν μπορούμε να δούμε υποστήριξη της ανοδικής τάσης με τέτοια εικόνα. Επίσης, η διάχυση ήταν μέτρια, καθώς μονάχα 56 μετοχές έκλεισαν ανοδικές έναντι 50 πτωτικών και 61 αμετάβλητων. 

Οι μετοχές του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ απορρόφησαν τους μεγαλύτερους όγκους με 6,68 και 6,08 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Μόλις 7 μετοχές κατάφεραν να σηκώσουν τζίρο άνω του 1 εκατομμυρίου, με τις περισσότερες στο ταμπλό (πλην του ΟΠΑΠ) σε χαμηλότερο του μεσοσταθμικού. 

Έτσι, δεν προσετέθη κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση που μάντεψε σωστά τις 900 μονάδες, με το γενικό κλίμα να παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξο για μια βόλτα προς τις 927. 

Η κοντινή στήριξη οριοθετείται στις 885 μονάδες, με το σημαντικότερο γεγονός που κατέλυσε την περασμένη εβδομάδα να είναι το ρεκόρ 40ετίας για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, στο 6,8% πλέον, υπενθυμίζοντας ότι το ύψος αυτό έχει στρεβλώσει για τα καλά την πραγματική απόδοση του χρήματος, καθώς το επιτόκιο παραμένει σε μηδενικά επίπεδα, και η απόδοση των κρατικών ομολόγων (10ετούς) μόλις στο 1,5%. 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News