Στα δικαστήρια εξακολουθεί να βρίσκεται, η υπόθεση πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά μετά τις ενστάσεις που έχει καταθέσει κατά της μεταβίβασης στον πλειοδότη του διαγωνισμού τον εφοπλιστή κ. Γιώργο Προκοπίου, ο Δήμος Χαϊδαρίου.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου κατέθεσε δυο προσφυγές μία κατά της Ειδικής Διαχείρισης για την μεταβίβαση του ενεργητικού της εταιρείας και μία κατά της ΕΤΑΔ για την μεταβίβαση του όμορου ακινήτου.

Όπως όμως πληροφορείται ο ot.gr από την ειδική διαχείριση ο Δήμος Χαϊδαρίου έχασε την προσφυγή κατά της ειδικής διαχείρισης, όμως κέρδισε την δεύτερη κατά της ΕΤΑΔ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε να μην υπογραφεί η σύμβαση για την πώληση του ακινήτου της ΕΤΑΔ ΑΕ στο οποίο περιλαμβάνεται η Προβλήτα 4 στην εταιρεία ιδιοκτησίας του κ. Προκοπίου, η οποία αναδείχθηκε πλειοδότης στους διαγωνισμούς για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Η Επιτροπή του ΣτΕ έκανε με τον τρόπο αυτό δεκτή την αίτηση του Δήμου Χαϊδαρίου να ανασταλεί η εκτέλεση του διαγωνισμού πώλησης του ακινήτου ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ, μέχρις ότου ληφθεί οριστική απόφαση από το ΣτΕ επί της ουσίας της αίτησης ακύρωσης του Δήμου για τον διαγωνισμό.

Οριστική απόφαση αναμένεται με την εκδίκαση επί της ουσίας της αίτησης ακύρωσης του Δήμου Χαϊδαρίου από το ΣτΕ που έχει προσδιοριστεί για τις 18 Ιανουαρίου 2022 και η έκδοση της τελικής απόφασης αναμένεται εντός του 2022.

Η εξέλιξη αυτή πάντως δεν αλλάζει και πολλά πράγματα καθώς ανεξάρτητα από την προσωρινή απόφαση ο κ. Προκοπίου φέρεται να έχει διαμηνύσει στην ειδική διαχείριση και και στην ΕΤΑΔ ότι δεν πρόκειται να υπογράψει κάποια σύμβαση εάν δεν κλείσει οροστικά και αμετάκλητα δικαστικά η όλη υπόθεση κάτι που θα γίνει μετά την εκδίκαση της 18ης Ιανουαρίου και με την έκδοση εντός του 2022 της απόφασης..

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις