Να αποφύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό εάν δεν είναι απαραίτητα, εν μέσω εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον αναμένεται ότι θα συμβουλεύσει τους Καναδούς ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό, στη διάρκεια της συνέντευξης που θα δώσει τις επόμενες ώρες (Τετάρτη απόγευμα ώρα Καναδά).

Τα κρούσματα στον Καναδά αυξάνονται με τα νοσοκομεία να δίνουν μάχη να αντιμετωπίσουν τις αναβολές μηνών σε χειρουργεία, στις οποίες οδηγήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα λόγω μετακινήσεων ιατρικού προσωπικού και καθυστερήσεων από τους ίδιους τους ασθενείς εν μέσω του προηγούμενου κύματος της πανδημίας.

Χθες Τρίτη, σε συνάντησή του με του εκπροσώπους των διοικήσεων των επαρχιών ο Τριντό άφησε ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, των ταξιδιωτών που δεν έχουν σοβαρούς λόγους να ταξιδέψουν στον Καναδά, σύμφωνα με το CBC News.

Ο Καναδάς έχει ήδη εκδώσει ταξιδιωτική απαγόρευση για 10 αφρικανικές χώρες λόγω της Όμικρον.

Ο Peter Jüni, διευθυντής επιστημονικού συμβουλίου του Οντάριο για την Covid-19 προέτρεψε τους πολίτες να λαμβάνουν επιμελώς προφυλάξεις, να εμβολιάζονται και να μην παίρνουν ελαφρά τη νέα παραλλαγή.

Ο ίδιος δεν μάσησε τα λόγια του, λέγοντας ότι οι άνθρωποι… «κοιμούνται» σε όλο τον κόσμο. «Έχουν ευσεβείς πόθους ότι θα είναι ήπια η παραλλαγή…Αυτή δεν είναι μια ρεαλιστική στάση», σημείωσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Γερμανία: Για πρώτη φορά αρνείται να στηρίξει επενδύσεις γερμανικών εταιρειών στην Κίνα
Επικαιρότητα |

Γερμανία: Για πρώτη φορά αρνείται να στηρίξει επενδύσεις γερμανικών εταιρειών στην Κίνα

Δυτικοί ερευνητές κατηγορούν το Πεκίνο ότι οδήγησε ένα εκατομμύριο Ουιγούρους καθώς και μέλη άλλων μουσουλμανικών μειονοτήτων σε «στρατόπεδα επανεκπαίδευσης» όπου τους επιβάλλεται «εξαναγκαστική εργασία».

Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε σταυροδρόμι
Διεθνή |

Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε σταυροδρόμι

Η διαπραγμάτευση για την επανεκκίνηση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο - Γιατί το Ιράν θέλει τη συμφωνία - Η εμπλοκή γύρω από τους «Φρουρούς της Επανάστασης»