Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων εργαζομένων σε όλους τους κλάδους της ιδιωτικής οικονομίας για συμμετοχή τους σε επιδοτούμενο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, ανεξάρτητα του τόπου κατοικίας τους στην Ελλάδα.

Η Γ΄ Πρόσκληση αφορά υποψήφιους ωφελούμενους για το πρόγραμμα «Κατάρτιση αλουμινοκατασκευαστών».

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο διαμορφώνεται σε 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων και ασφαλιστικών εισφορών.

Το πρόγραμμα κατάρτισης είναι διάρκειας 70 ωρών.

Δικαίωμα Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής, έχουν εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ανεξαρτήτως του κλάδου ή του είδους της επιχείρησης όπου απασχολούνται, και είναι:

α) Είτε πλήρους απασχόλησης,

β) Είτε εποχικά εργαζόμενοι,

γ) Είτε μερικής απασχόλησης.

Ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων καθώς και η περιφερειακή κατανομή τους για τη συγκεκριμένη πρόσκληση (ανά τύπο Περιφέρειας) περιλαμβάνεται στον παρακάτω Πίνακα:

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων γίνονται μόνο μέσω  της ηλεκτρονικής πλατφόρμας: https://katartisialuminio.gr/

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022.

Ο ΣΒΕ, έχει αναλάβει ως δικαιούχος από το Υπουργείο Ανάπτυξης την υλοποίηση της Πράξης «Κατάρτιση και Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον κλάδο της μεταποίησης του Αλουμινίου». Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του «Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων» (ΠΔΕ) στα πλαίσια του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία». (Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΣ και ΕΚΤ, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠΑνΕΚ).

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος, (ΣΒΕ) στο τηλ. 2310 539817 εσωτ 303, τις ώρες 10:00 – 15:00.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή
Οικονομία |

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή

4 μέρες, 150 θεματικές – Οι σημαντικοί καλεσμένοι και ο Ζελένσκι – Ο νέος θεσμός των Μεγάλων Συζητήσεων για την Ελλάδα, η σημασία του φόρουμ, η διοργάνωση και οι δυσκολίες