Σε πλαγιοπτωτική συσσώρευση βρίσκεται η μετοχή της ConocoPhillips (NYSE:COP), παραμένοντας ανοδική σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Η κίνηση δείχνει προς τα 83 δολάρια, με εμπόδιο την αντίσταση των 75.

Η κύρια στήριξη οριοθετείται στα 62.

Ας αναφερθεί πως η εταιρία κατέγραψε σημαντική άνοδο των κερδών της εντός του γ’ τριμήνου, με εκείνα να έχουν καταγράψει αύξηση 380%, σε ετήσια βάση, στα 2,5 δισ. $.

Εξίσου θετικά σήματα στο επενδυτικό κοινό έστειλε η μεταβολή κατά +7% του τριμηνιαίου μερίσματος στα 0,46 $, καθώς η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει τη δυναμική της εταιρίας και τον κερδοφόρο χαρακτήρα της.

Επιπλέον η εταιρία κατάφερε να ενισχύσει τη θέση των υφιστάμενων μετόχων της μέσω επαναγοράς ιδίων μετοχών, με το συνολικό ποσό επαναγοράς από την αρχή του έτους να αγγίζει τα 2,2 δισ., ενώ παράλληλα εντός των τριών τελευταίων τριμήνων διένειμε μερίσματα ύψους 1,8 δισ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διοίκηση, σύμφωνα με τις δηλώσεις της, έχει ως στόχο τη μείωση εκπομπών θερμοκηπίου Scope 1 και 2, γεγονός που θα συμβάλει στην επίτευξη υψηλότερων ESG (Environmental, Social and corporate Governance) scores και θα κάνει την εταιρία πιο ελκυστική σε επενδυτές που δρουν με γνώμονα τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News