Ο Ιλον Μασκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Motors, σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Twitter υποστήριξε το Dogecoin (DOGE) και δήλωσε ότι η Tesla θα το δέχεται πλέον ως πληρωμή για τα εμπορεύματά της. Το tweet οδήγησε την τιμή του κρυπτονομίσματος να σημειώσει αποδόσεις πάνω από 30% μέσα σε λίγα λεπτά, μετά τη δημοσίευση του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla είναι ένθερμος υποστηρικτής του Dogecoin, ενός κρυπτονομίσματος με έμβλημα ένα σκύλο, που δημιουργήθηκε ως αστείο το 2013.

Η σχέση του Ιλον με το DOGE

Ο Μασκ, ο οποίος ανακηρύχθηκε πρόσφατα ως το πρόσωπο της χρονιάς από το Times Magazine, διατηρούσε πάντα μία θετική στάση απέναντι στο αμφιλεγόμενο κρυπτονόμισμα, ειδικά μετά την εγκατάλειψή του από τους αρχικούς του δημιουργούς το 2015.

Αν και η Tesla αποτελεί μία από τις εταιρείες που κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό Bitcoin στο χαρτοφυλάκιό τους, ο Μασκ πάντα έδειχνε ενδιαφέρον για το Dogecoin. Δεν είναι λίγες οι αναρτήσεις όπου και εξέφραζε την αδυναμία του στο κρυπτονόμισμα. Τον Μάιο, μάλιστα είχε αναφέρει ότι συνεργαζόταν με τους προγραμματιστές του Dogecoin για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του συστήματος.

Σε συνέντευξή του στο Time Magazine δήλωσε: «Βασικά, το Bitcoin δεν είναι καλό υποκατάστατο συναλλακτικού νομίσματος. Παρόλο που δημιουργήθηκε ως ανόητο αστείο, το Dogecoin είναι πιο κατάλληλο για συναλλαγές».

Η εταιρεία του Tesla δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει δηλώσει ανοιχτά την υποστήριξή της στο Dogecoin. Οι Dallas Mavericks, μια ομάδα μπάσκετ που ανήκει στον επενδυτή κρυπτονομισμάτων Mark Cuban, είχε δείξει την υποστήριξή του στο DOGE και το είχε αποδεχθεί ως πληρωμή για τα εμπορεύματα και τα εισιτήριά του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News