Η αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve το επόμενο έτος θα σήμαινε ότι η κεντρική τράπεζα αισθάνεται καλά για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, Τζον Γουίλιαμς.

«Πηγαίνω στην επόμενη χρονιά νιώθοντας ότι η βασική προοπτική είναι πολύ καλή. Επομένως, η ουσιαστική αύξηση των επιτοκίων θα ήταν σημάδι θετικής εξέλιξης όσον αφορά το πού βρισκόμαστε στον οικονομικό κύκλο», είπε ο Williams σε μια συνέντευξη στο CNBC.
«Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι βλέπουμε πραγματικά ισχυρές βελτιώσεις στην αγορά εργασίας. Βλέπουμε το ποσοστό ανεργίας να μειώνεται γρήγορα», πρόσθεσε ο Γουίλιαμς.

Τα σχόλιά του έρχονται δύο ημέρες μετά την συνεδρίαση της Fed, η οποία πλέον «βλέπει» έως και τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2022. Η Fed μείωσε τα επιτόκια σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα τον Μάρτιο του 2020 ως μέρος των προσπαθειών της να στηρίξει την οικονομία κατά την έναρξη της πανδημίας.

Η κεντρική τράπεζα δήλωσε επίσης αυτή την εβδομάδα ότι θα επιταχύνει το tapering.

«Είμαστε πολύ επικεντρωμένοι στον πληθωρισμό. Eίναι προφανώς πολύ ψηλά αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο Γουίλιαμς και πρόσθεσε: «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι ο πληθωρισμός θα επανέλθει στο 2% του μακροπρόθεσμου στόχου μας».

Ωστόσο, ο Τραπεζίτης της Νέας Υόρκης σημείωσε ότι η Fed δεν χρειάζεται να επιταχύνει περαιτέρω τη μείωση του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων της για να μετριάσει την πρόσφατη αύξηση του πληθωρισμού.

«Δεν βλέπω ότι υπάρχει πραγματικό όφελος από την προσπάθεια να το επιταχύνουμε περαιτέρω» είπε και τόνισε: «Μας αρέσει να κάνουμε πράγματα με έναν τρόπο που έχει μελετηθεί πολύ προσεκτικά, με πολύ προσεκτική επικοινωνία… χωρίς να δημιουργείται αναστάτωση στις αγορές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ταϊβάν: Δημιουργεί το δικό της «Starlink» υπό την απειλή της Κίνας
Διεθνή |

Η Ταϊβάν δημιουργεί το δικό της «Starlink» - Στόχος να αντιμετωπίσει την κινεζική απειλή

Η διασφάλιση ότι τα συστήματα επικοινωνίας της Ταϊβάν θα παραμείνουν λειτουργικά σε έκτακτες στιγμές αποτελεί αυξανόμενη προτεραιότητα για τους κορυφαίους ηγέτες του νησιού τα τελευταία χρόνια