Η Federal Reserve μπορεί σύντομα να αρχίσει να μειώνει τον ρυθμό αγοράς των περιουσιακών στοιχείων της εάν η οικονομία συνεχίσει να βελτιώνεται όπως αναμενόταν, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, Τζον Γουίλιαμς.

Είναι σαφές ότι υπήρξε «ουσιαστική περαιτέρω πρόοδος» προς τον στόχο της Fed για τον πληθωρισμό και επίσης υπήρξε «πολύ καλή πρόοδος» προς τη μέγιστη απασχόληση, δήλωσε ο Williams σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το Economic Club της Νέας Υόρκης.

«Υπό την προϋπόθεση ότι η οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται όπως αναμένω, σύντομα μπορεί να δικαιολογηθεί το tapering στην μηνιαία αγορά ομολόγων», δήλωσε ο Γουίλιαμς, επαναλαμβάνοντας την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας μετά τη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας.

Ο Γουίλιαμς είπε ότι προβλέπει πως η οικονομία θα αναπτυχθεί μεταξύ 5,5% έως 6% φέτος και ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί ξανά στο 2% το επόμενο έτος.

Αναμένει επίσης, ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ θα δει ισχυρή ανάπτυξη το επόμενο έτος.

Πρόσθεσε, ότι θα περάσει λίγος χρόνος μέχρι η αμερικανική οικονομία να πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από την κεντρική τράπεζα για την αύξηση των επιτοκίων από σχεδόν μηδενικά επίπεδα, επισημαίνοντας την αβεβαιότητα των προοπτικών και την ανάγκη για συνεχιζόμενη αύξηση των θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή