Την 1η Ιανουαρίου 2020, περίπου 6,5 εκατομμύρια άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών ήταν αλλοδαποί, που σημαίνει ότι δεν είχαν την ιθαγένεια των κρατών μελών της ΕΕ στα οποία ζούσαν, αντιπροσωπεύοντας το 8% του συνολικού αριθμού παιδιών στην ΕΕ.

Τα στοιχεία αυτά δίνει στη δημοσιότητα η Eurostat, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών, η οποία γιορτάζεται στις 18 Δεκεμβρίου για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις και τις δυσκολίες της διεθνούς μετανάστευσης.

Σε απόλυτους αριθμούς, τα κράτη μέλη της ΕΕ που φιλοξενούν τον μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών παιδιών ήταν η Γερμανία (1,7 εκατομμύρια, ή 26% των αλλοδαπών παιδιών στην ΕΕ), η Γαλλία (1,1 εκατομμύρια ή 17%), η Ιταλία (1,0 εκατομμύρια , ή 16%) και την Ισπανία (0,9 εκατομμύρια, ή 14%). Σχεδόν 3 στα 4 παιδιά χωρίς την υπηκοότητα της χώρας διαμονής τους στην ΕΕ διέμεναν σε ένα από αυτά τα τέσσερα κράτη μέλη το 2020.

Σε σχετικούς όρους, το κράτος μέλος της ΕΕ που φιλοξενεί το υψηλότερο ποσοστό μη υπηκόων παιδιών ήταν το Λουξεμβούργο (48% του συνολικού παιδικού πληθυσμού στο Λουξεμβούργο), ακολουθούμενο από την Αυστρία (19%), τη Μάλτα (15%), την Ελλάδα (13%)., την Γερμανία και την Κύπρο (και οι δύο 12%).

Στην άλλη άκρη της κλίμακας, τα κράτη μέλη που καταγράφουν τα χαμηλότερα ποσοστά βρίσκονταν κυρίως στο ανατολικό τμήμα της ΕΕ, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που καταγράφηκαν στη Ρουμανία, τη Σλοβακία, την Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Βουλγαρία, τα οποία είναι όλα λιγότερο από 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα