Tο ωριαίο κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 2,5% στην ευρωζώνη και κατά 2,9% στην ΕΕ, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα από τη Eurostat. Οι δύο κύριες συνιστώσες του κόστους εργασίας είναι οι μισθοί και το μη μισθολογικό κόστος.

Στην ευρωζώνη, το κόστος των μισθών και ημερομισθίων ανά ώρα εργασίας αυξήθηκαν κατά 2,3%, ενώ το μη μισθολογικό κόστος αυξήθηκε κατά 3,0% στο τρίτο τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Αντίστοιχα, στην ΕΕ, το κόστος μισθών και ημερομισθίων αυξήθηκε κατά 2,8% και το μη μισθολογικό κόστος κατά 3,3%.

Κατανομή ανά οικονομική δραστηριότητα

Το τρίτο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ωριαίο κόστος εργασίας σε ευρώ αυξήθηκε κατά 2,6% στην (κυρίως) μη επιχειρηματική οικονομία (γεωργία, δασοκομία, δημόσιες υπηρεσίες κ.α.) και κατά 2,4% στην επιχειρηματική οικονομία: +2,0% στη βιομηχανία, +2,5% στις κατασκευές και +2,6% στις υπηρεσίες.

Στην ΕΕ, το ωριαίο κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 2,8% στην (κυρίως) μη επιχειρηματική οικονομία και κατά 2,9% στην επιχειρηματική οικονομία: +2,7% στη βιομηχανία, +2,7% στις κατασκευές και +3,1% στις υπηρεσίες.

Στην ΕΕ, το τρίτο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, οι οικονομικές δραστηριότητες που κατέγραψαν τις υψηλότερες αυξήσεις στο ωρομίσθιο ήταν «Πληροφορίες και επικοινωνία» (+4,4%), «Εξόρυξη και λατομεία» (+3,9%) και «Χονδρικό και λιανικό εμπόριο. επισκευή οχημάτων και μοτοσυκλετών (+3,4%).

Οι οικονομικές δραστηριότητες που κατέγραψαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στο μη μισθολογικό κόστος ήταν: «Δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών διαμονής και εστίασης» (+14,2%) και Τέχνες, ψυχαγωγία και αναψυχή» (+12,9%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή