Σε μια λύση που συνάδει με τη λογική αλληλουχία, δεδομένου ότι από το 1953 η περιοχή είναι ναυπηγείο, προσβλέπει ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου ο οποίος πλειοδότησε στον διαγωνισμό απόκτησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Ο κ. Προκοπίου παρέστη νωρίτερα σήμερα στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της Δομής Φιλοξενίας Σκαραμαγκά από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.. Στην τελετή παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, συμμετείχαν ακόμη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., Στέφανος Δ. Βλαστός, ο Γ.Γ. Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής, Νικόλαος Κουλοχέρης και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τάσος Μαντάγαρης.

Μιλώντας μετά την εκδήλωση στον ot.gr ο κ. Προκοπίου και σχολιάζοντας τη δικαστική εκκρεμότητα που αφορά στα ναυπηγεία μετά την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) του Δήμου Χαϊδαρίου, δήλωσε ότι η περιοχή από το 1953 είναι ναυπηγείο και δίπλα στα διυλιστήρια. Σε κάθε περίπτωση τα δικαστήρια θα κληθούν να δώσουν λύση, όπως είπε. Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα «να μη μας αρχίσουνε φρένο-γκάζι συνέχεια γιατί η επένδυση στον Σκαραμαγκά είναι μια στρατηγική επένδυση».

Επισημαίνεται ότι ο Δήμαρχος Χαιδαρίου κατέθεσε δυο προσφυγές κατά της μεταβίβασης των ναυπηγείων, μία κατά της Ειδικής Διαχείρισης για την μεταβίβαση του ενεργητικού της εταιρείας και μία κατά της ΕΤΑΔ για την μεταβίβαση του όμορου ακινήτου. Ο Δήμος έχασε την προσφυγή κατά της ειδικής διαχείρισης, αλλά κέρδισε την δεύτερη κατά της ΕΤΑΔ.

Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμαρχος Χαιδαρίου η Επιτροπή του ΣτΕ έκανε με τον τρόπο αυτό δεκτή την αίτηση του Δήμου Χαϊδαρίου να ανασταλεί η εκτέλεση του διαγωνισμού πώλησης του ακινήτου ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ, μέχρις ότου ληφθεί οριστική απόφαση από το ΣτΕ, η οποία αναμένεται με την εκδίκαση επί της ουσίας της αίτησης ακύρωσης του Δήμου Χαϊδαρίου από το ΣτΕ που έχει προσδιοριστεί για τις 18 Ιανουαρίου 2022 και η έκδοση της τελικής απόφασης αναμένεται εντός του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα