Με τις δύο κεντρικές τράπεζες να έχουν δώσει πλέον τις απαντήσεις τόσο για τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις όσο και για τα βασικά προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης, το ΧΑ αναζητά κατεύθυνση για το επόμενο διάστημα.

Σε αυτό το μοτίβο, επιχειρήθηκε μια πρώτη ανοδική κίνηση, με αποτέλεσμα να απεγκλωβιστεί ο ΓΔ από το πλέγμα στηρίξεων των 880-885 μονάδων, σε μια συνεδρίαση όπου βρέθηκε μόνιμα σε θετικό έδαφος, κλείνοντας κοντά στα υψηλά ημέρας.

Κάποιες από τις μετοχές που ξεχώρισαν ήταν εκείνες του ομίλου Viohalco και οι τραπεζικές, από όπου αναμένουμε εξάλλου και μια καλύτερη απόδοση από το σύνολο, παρέα με εκείνες της πληροφορικής.

Στα αρνητικά μπορούμε να επισημάνουμε την, για άλλη μια συνεδρίαση, αδυναμία να καταγραφεί ικανοποιητική συναλλακτική δραστηριότητα ώστε να πείσει για τη συνέχεια.

Μια συνέχεια που θέλει τον Δείκτη να προσεγγίζει αρχικά τις 930 μονάδες, που αποτελούν και το άνω όριο του πολύμηνου ατασικού σχηματισμού. Η κοντινή στήριξη οριοθετείται και πάλι στις 880 μονάδες, με το κύριο επίπεδο να βρίσκεται στην περιοχή των 855-860, όπου και οι επενδυτές σταμάτησαν την πτώση του Δείκτη στο sell off της Μαύρης Παρασκευής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News