Σε έντονα υπεραγορασμένη ζώνη πλέον η μετοχή της Pfizer (NYSE:PFE) και από τις μόνες στο ταμπλό της Νέας Υόρκης που συνεχίζει επίμονα ανοδικά σε νέα ιστορικά υψηλά, προφανώς εκμεταλλευόμενη τη συγκυρία της πανδημίας.

Με στήριξη τα 53,20, μπορεί να δει την περιοχή των 62, με την έξοδο από βραχυπρόθεσμες αγοραστικές θέσεις να είναι κάτω από 50,50 σε κλείσιμο ημέρας και το επόμενο επίπεδο αγορών στα 45.

Στην ανοδική τάση της μετοχής στο ταμπλό της Νέας Υόρκης συνεπικουρούν τα καλά χρηματοοικονομικά μεγέθη της εταιρίας, τα οποία συνεχώς ενισχύονται, πιστοποιώντας έτσι τη δυναμική της.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδά της έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο της τάξεως του +134% σε ετήσια βάση, και για το γ’ τρίμηνο του έτους άγγιξαν τα 24 δισ. $, υποβοηθούμενα από τις πωλήσεις του εμβολίου της εταιρίας κατά του ιού COVID-19.

Αξιοσημείωτη είναι η μεταβολή των καθαρών κερδών της, τα οποία σημειώνοντας μεταβολή +455% σκαρφάλωσαν στα 8 δισ.
Επιπλέον ώθηση στα κέρδη της αναμένεται να δώσει η έγκριση του φαρμάκου της εταιρίας κατά του ιού COVID-19 με τη μορφή χαπιού.

Το χάπι βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και έχει ήδη περάσει τα πρώτα στάδια δοκιμών του αμερικανικού οργανισμού τροφίμων και φαρμάκων, ενώ τα τελικά δεδομένα δείχνουν ότι το νέο χάπι με αποτελεσματικότητα που αγγίζει το 90% συμβάλλει στην πρόληψη νοσηλείας και θανάτου σε ασθενείς που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας και ενάντια στο νέο στέλεχος του ιού που ακούει στο όνομα Όμικρον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News