Ένας μέτοχος της Tesla κατέθεσε μήνυση κατά της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων λόγω των tweets του Elon Musk σχετικά με την πώληση του 10% των μετοχών του.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αγωγή κατατέθηκε από τον επενδυτή Ντέιβιντ Βάγκνερ στο Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ την Πέμπτη.

Με τη προσφυγή του ζητεί να διεξαχθεί έρευνα για το εάν ο Μασκ συνεχίζει να κάνει απρόσεκτα tweet παραβιάζοντας μια συμφωνία του 2019, η οποία απαιτεί οποιαδήποτε επικοινωνία του για την Tesla μέσω των social media να προεγκρίνεται από δικηγόρο κινητών αξιών .

Εξέφρασε επίσης ανησυχία για τον αντίκτυπο των tweet του στη μετοχή της Tesla.

«Δεν είναι σαφές ποιος στην Tesla, αν κάποιος, εξετάζει επί του παρόντος τα tweets του Μασκ» μετά την αποχώρηση του τελευταίου ανώτατου γενικού συμβούλου της εταιρείας τον Δεκέμβριο και την αποχώρηση του πιο πρόσφατου εν ενεργεία προϊσταμένου , Άλαν Πρέσκοτ, τον Απρίλιο, ανέφερε η αγωγή.

Ο Μασκ ζήτησε από το Twitter στις 6 Νοεμβρίου να αποφασίσει εάν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% των μετοχών του. Μετά από ένα συντριπτικό «ναι», ο Μασκ πούλησε 12,9 εκατομμύρια μετοχές αξίας σχεδόν 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετοχών της Tesla στις 18 Δεκεμβρίου. Για να φτάσει στο όριο του 10%, θα έπρεπε να πουλήσει άλλα 4,1 εκατομμύρια μετοχές.

Αλλά ακόμη και πριν από τη δημοσκόπηση, τα σχόλια του Μασκ υποδήλωναν ότι σχεδίαζε ήδη να πουλήσει μετοχές για να καλύψει τις φορολογικές υποχρεώσεις για την άσκηση δικαιωμάτων που λήγουν τον Αύγουστο του επόμενου έτους.

Η μετοχή της Tesla έχει υποχωρήσει 22% από τότε που ο Μασκ άρχισε να πουλάει μετοχές στις 8 Νοεμβρίου. Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 14% τον περασμένο μήνα.

«Ο Μασκ παραμένει απτόητος και συνεχίζει να δημοσιεύει στο Twitter και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για θέματα που είναι σημαντικά για την Tesla και τους μετόχους της και τα οποία τελικά έχουν αντίκτυπο στις τιμές των μετοχών της Tesla», πρόσθεσε ο μέτοχος.

Η αγωγή Βάγκνερ εναντίον Tesla Inc δεν αναφέρει επίσημα τον Μασκ ως κατηγορούμενο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ποιος ελέγχει τα Tweet του Μασκ

Η Tesla προσέλαβε τον Ντέιβιντ Μίσλερ ως νέο διοικητικό σύμβουλο, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn. Ο Μίσλερ είναι πρώην δικηγόρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και στο παρελθόν εργάστηκε για το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η Tesla είχε επανειλημμένα διαπληκτισμό με την SEC, κυρίως λόγω δηλώσεων του CEO Ίλον Μασκ στον λογαριασμό του στο Twitter όπου έχει συγκεντρώσει δεκάδες εκατομμύρια οπαδούς.

Το 2018, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατηγόρησε τον Μασκ και την Tesla για απάτη σε χρεόγραφα, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος ανάρτησε στο Twitter ότι σκόπευε να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο στην τιμή των 420 δολαρίων ανά μετοχή καθώς και ότι είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ο Μασκ αργότερα ακύρωσε αυτό το σχέδιο και η Tesla και ο Μασκ συμβιβάστηκαν με τις ρυθμιστικές αρχές , πληρώνοντας πρόστιμο 20 εκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας και υπογράφοντας μια συμφωνία που απαιτούσε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να παραιτηθεί προσωρινά από τον ρόλο του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και να εξετάζει τα tweets του από δικηγόρο πριν τα δημοσιεύσει.

Η αρχική συμφωνία τροποποιήθηκε το 2019 όταν ο Μασκ συνέχισε να κάνει tweet αυθόρμητα. Οι ομοσπονδιακοί κατέθεσαν αγωγή για να τον περιφρονήσουν και ένας δικαστής ζήτησε από τα δύο μέρη να φορέσουν το « παντελόνι λογικής » τους και να διευκρινίσουν ποιοι ακριβώς τύποι tweet του Μασκ απαιτούσαν έλεγχο από δικηγόρο.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η SEC στη συνέχεια κατηγόρησε τον Μασκ για παραβίαση της τροποποιημένης συμφωνίας με tweets που έλεγαν ότι η τιμή της μετοχής της Tesla.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή