Ο Ίλον Μασκ συνεχίζει να πουλά μετοχές του. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο CEO της SpaceX και της Tesla πούλησε άλλες 934.091 μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συνολικής αξίας 906.490.000 δολαρίων.

Άσκησε επίσης δικαιώματα προαίρεσης αγοράς 2,13 εκατομμυρίων μετοχών στην τιμή των 6,24 δολαρίων ανά μετοχή που του παραχωρήθηκε μέσω ενός πακέτου αποζημίωσης το 2012.

Οι μετοχές της Tesla έκλεισαν με πτώση 5% στα 966,41 δολάρια τη Δευτέρα.

Ο Μασκ, ο οποίος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ο οποίος μόλις ανακηρύχθηκε Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2021 από το περιοδικό Time , έχει ακόμα εκατομμύρια δικαιώματα προαίρεσης μετοχών που πρέπει να ασκήσει μέχρι τον Αύγουστο του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Νοεμβρίου, ο Μασκ ζήτησε από τις λεγεώνες των οπαδών του στο Twitter να ψηφίσουν εάν έπρεπε ή όχι να πουλήσει το 10% των μετοχών που κατέχει στην Tesla.

Έδωσε στους δεκάδες εκατομμύρια ακολούθους του την επιλογή να ψηφίσουν «Ναι» ή «Όχι» και είπε ότι θα τηρήσει τα αποτελέσματα, με όποιο τρόπο κι αν πήγαινε η δημοσκόπηση. Η εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης του Twitter είπε ότι περίπου 3,5 εκατομμύρια απάντησαν, με το 57,9% να ψηφίζει «Ναι».

Μετά τη δημοσκόπηση του Μασκ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας Ρον Γουάιντεν, D-Ore. έγραψε σε ένα δικό του tweet : «Το αν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου πληρώνει ή δεν πληρώνει φόρους δεν θα πρέπει να εξαρτάται από τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης στο Twitter», έγραψε. «Ήρθε η ώρα για τον φόρο εισοδήματος δισεκατομμυριούχων».

Ο Μασκ χρειάζεται ακόμα να πουλήσει περίπου άλλα 5 εκατομμύρια μετοχές της Tesla για να εκπληρώσει την υπόσχεση που έδωσε στη δημοσκόπησή του στο Twitter.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος πούλησε επίσης μετοχές της Tesla σε παρτίδες ύψους περίπου 963,2 εκατομμυρίων δολαρίων και μετοχών αξίας 1,01 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανεβάζοντας τις συνολικές πωλήσεις του τον Δεκέμβριο σε περισσότερα από 2,87 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής. Πούλησε συνολικά 9,85 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Tesla τον Νοέμβριο.

Εκτός από τον Musk, τα στελέχη της Tesla, συμπεριλαμβανομένου του CFO Zachary Kirkhorn, της Chief Accounting Officer Taneja Vaibhav και του Senior Vice President of Powertrain and Energy Engineering Drew Baglino, έχουν επίσης πουλήσει μετοχές της Tesla και έχουν ασκήσει δικαιώματα προαίρεσης τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή