
Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, ο Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί ανησυχία σε όλη την Ευρώπη, είπε ο κ. Οικονόμου, ενώ υπογράμμισε την αξία του εμβολιασμού.
Άμεσος στόχος είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και να ενισχυθεί το τείχος ανοσίας που έχει δημιουργηθεί.
Διαβάστε επίσης: Η νέα πραγματικότητα είναι ήδη εδώ – Συνηθίστε τη
Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα μέτρα που υπάρχουν στα αεροδρόμια και στην ενίσχυση του Σχεδίου Ελευθερία. Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι από τότε που έγινε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών, 150.000 άτομα έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους γι’ αυτό.
Επίσης, το 73% όσων είναι δικαιούχοι για την αναμνηστική δόση έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους.
«Να τηρηθούν τα μέτρα»
Η κυβέρνηση ζητά από όλους τους πολίτες να φερθούν υπεύθυνα κατά τη διάρκεια των γιορτών. Να τηρήσουν τα μέτρα και υπάρχει η σύσταση να κάνουν τεστ πριν τις επισκέψεις τους σε εορταστικές εκδηλώσεις.
Σε ερώτηση για το αν θα παρθούν νέα μέτρα, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των ειδικών. Πάντως, υπογράμμισε ότι η κατάσταση με την Όμικρον είναι δυναμική και η κυβέρνηση, καθώς και οι ειδικοί, εξετάζουν τα υγειονομικά δεδομένα καθημερινά.
Μετά από ερώτηση για το αν θα υπάρξει μετάθεση της ημερομηνίας για το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι κάτι τέτοιο ούτε το έχει εισηγηθεί κανείς ούτε το έχει αποφασίσει κανείς.
Για τα rapid test
Για το ενδεχόμενο να υπάρξει η απαίτηση για rapid test από όλους για να μπουν σε κλειστούς χώρους διασκέδασης στις γιορτές, τόνισε ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των ειδικών για το συγκεκριμένο μέτρο.
Αν κριθεί απαραίτητο το rapid test, θα το πληρώνουν οι ίδιοι οι πολίτες, ακόμα κι αν είναι εμβολιασμένοι, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές