Το ζήτημα της έλλειψης κανονιστικού πλαισίου για τα καταστήματα που διαθέτουν επαναχρησιμοποιημένα προϊόντα (δεύτερο χέρι) και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε εμπόρους και καταναλωτές επισημάνθηκε στη συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σ. Αναγνωστόπουλος, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Στ. Καφούνη, τον αντιπρόεδρο Ν. Κογιουμτσή και τον γενικό γραμματέα Αθ. Τσαγγάρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου συζητήθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις την τρέχουσα εορταστική περίοδο και οι εξελίξεις στην αγορά, ενώ τονίστηκε πως εντατικοποιούνται περαιτέρω οι έλεγχοι στην αγορά σε περιοδικές και εορταστικές υπαίθριες αγορές.

Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας ενημερώθηκε για το πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου που αφορά στην κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, καθώς και για την ανάγκη του ειδικού προσδιορισμού των εμπορικών τουριστικών καταστημάτων, που δραστηριοποιούνται στις γεωγραφικές περιοχές που έχουν οριοθετηθεί ως αμιγώς τουριστικές από τις αρμόδιες περιφέρειες της χώρας.

Για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου συμφωνήθηκε η συνεργασία του συλλόγου με τη γενική γραμματεία και τη ΔΙΜΕΑ για να εξασφαλιστεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στις αλλαγές που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο και έγινε ειδική μνεία για την εντατικοποίηση των ελέγχων σε περιοδικές και εορταστικές υπαίθριες αγορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις