Παρά το γεγονός ότι αυτή την ώρα στο Xρηματιστήριο της Αθήνας ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,6%, οι τραπεζικές μετοχές βάσei των τιμών – στόχων που δίνουν πέντε επενδυτικοί οίκοι, εμφανίζουν σημαντικά περιθώρια ανόδου.

AXIA Ventures

Η AXIA Ventures Group, αναθεώρησε για παράδειγμα ανοδικά τις τιμές στόχους για τις μετοχές των συστημικών τραπεζών διατηρώντας συστάσεις «αγοράς». Για την την μετοχή της Alpha Services and Holdings δίδει πλέον τιμή στόχο τα 1,80 ευρώ (από 1,65 ευρώ προηγουμένως), για την Eurobank Holdings τα 1,50 ευρώ ( από 1,20 ευρώ), για την Εθνική τα 6 ευρώ (από 4,30 ευρώ ), ενώ για την μετοχή της Πειραιώς η τιμή στόχος παραμένει αμετάβλητη στα 2,15 ευρω.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η καθαρή πιστωτική επέκταση του κλάδου α μπορούσε να διαμορφωθεί στο 10% σε ετήσια βάση ως το 2024 διπλάσια δηλαδή της σημερινής εκτίμησης που φθάνει το 5% (δάνεια 6-7 δις. ευρω ετησίως), ενώ μία άλλη παράμετρος που θα μπορούσε να ενισχύσει τις προοπτικές του κλάδου, αφορά στην δυνητική (όχι επί του παρόντος) «επανένταξη» των υγειών δανείων που θα επανέλθουν στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών από τους servicers. Ο όγκος των δανείων που διαχειρίζονται οι servicers κυμαίνεται στα 100 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 40 – 50 δισ. ευρώ θα μπορούσαν δυνητικά να επιστρέψουν ως ρυθμισμένα στο τραπεζικό σύστημα, κάτι που θα απαιτούσε αύξησης κεφαλαίων CET1 άνω των 3 δις. ευρω, ευνοώντας τις τράπεζες εκείνες που διαθέτουν κεφάλαια, ενώ θα μπορούσε να συνεισφέρει 300 μονάδες βάσης στην αναπροσαρμοσμένη απόδοση ιδίων κεφαλαίων του κλάδου.

JP Morgan

Σύσταση «αύξηση θέσεων» (overweight) συστήνει και η JP Morgan, αυξάνοντας τις τιμές στόχους για τις μετοχές των Alpha Bank στα 1,60 ευρώ (από 1,50 ευρώ), της Eurobank στα 1,30 ευρώ (από 1,20 ευρώ) και της Εθνικής στα 4,00 ευρώ ( από 3,30 ευρώ). «Ουδέτερη θέση» συστήνει για την Πειραιώς με τιμή στόχο τα 2,00 ευρώ (από 1,90 ευρώ).

Bank of America

H Bank of America, εκτιμά πως ο κλάδος εμφανίζει ολοένα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με τα έσοδα να επανέρχονται στα επίπεδα του 2019 στα μέσα του 2022 και την τάση για πραγματική ανάπτυξη να είναι εμφανής. Ωστόσο, οι διαρθρωτικοί κίνδυνοι δεν έχουν απαλειφθεί, ενώ ζητούμενο είναι η βελτίωση της αποδοτικότητας ιδίων κεφαλαίων και η αύξηση της κερδοφορίας τους. Διατηρεί σύσταση «αγοράς» για τις μετοχές των Eurobank με τιμή στόχο τα 1,2 ευρώ, Alpha Bank, με τιμή στόχο τα 1,5 ευρώ και Εθνική με τιμή στόχο τα 3,3 ευρώ.

Wood

Συστάσεις «αγοράς» με τιμές στόχους για τις μετοχές τα 1,70 ευρω για την Alpha Bank, τα 4,10 ευρω για την Εθνική, τα 1,30 ευρώ για την Eurobank και τα 2 ευρώ για την Πειραιώς, εξέδωσε η Wood, θεωρώντας πως σε μέσα επίπεδα οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών διαπραγματεύονται 0,5 φορές την λογιστική τους αξία για το 2022, χρονιά κατά την οποία ο μέσος δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων του κλάδου θα μπορούσε να πλησιάσει το 5%.

Τα στρατηγικά σχέδια των ελληνικών τραπεζών βρίσκονται σε καλό δρόμο, σύμφωνα με την Eurobank Equities, η οποία συστήνει «αγορά» για τις μετοχές των Εθνική και την Πειραιώς, με τιμές στόχους τα 3,47 ευρω και τα 1,84 ευρω ευρω αντίστοιχα, ενώ για την μετοχή της Alpha Bank συστήνει «διακράτηση» με τιμή στόχο τα 1,37 ευρω. Οι μετοχές τους διαπραγματεύονται λίγο υψηλότερα από 0,4 φορές της λογιστική τους αξία για το 2022, δηλαδή με έκπτωση (discount ) 25% περίπου σε σχέση με τις αντίστοιχες τράπεζες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις