Με μειωμένη συναλλακτική δραστηριότητα, ο ΓΔ έκλεισε σε αρνητικό έδαφος, καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 0,60%.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από επίσημες διαρθρωτικές αλλαγές στις νομισματικές πολιτικές τριών εκ των μεγαλυτέρων κεντρικών τραπεζών, έκλεισε αρνητική.

Τα πρόσημα ήταν μικτά στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, με 8 από τις 25 μετοχές να κλείνουν ανοδικές, ενώ η επιμονή σε τόσο χαμηλούς τζίρους δεν επιτρέπει να συναχθεί κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για τη συνέχεια.

Και με δεδομένο ότι οι δύο τελευταίες εβδομάδες του έτους θα έχουν την παραδοσιακή εορταστική ραστώνη, πιθανόν να συνεχιστεί αυτή η εικόνα, υπενθυμίζοντας ότι η Παρασκευή 24/12 θα είναι αργία σε όλα τα Χρηματιστήρια.

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί η μεστή συμπεριφορά των περισσοτέρων δεικτοβαρών, κυρίως δε του τραπεζικού, διότι επιδεικνύεται κατ’ αυτόν τον τρόπο μια ανθεκτικότητα στις βραχυπρόθεσμες αναταράξεις, άρα και μια πιο μεσοπρόθεσμη προσέγγιση.

Ο στόχος των 930 μονάδων, που συνιστούν και το άνω όριο του μεσοπρόθεσμου ατασικού σχηματισμού, είναι ανοιχτός, με την κοντινή στήριξη να παραμένει στο τρέχον επίπεδο των 880-885 μονάδων και το στοπ στις αγοραστικές θέσεις να φαίνεται κάτω από 860 μονάδες.

Παραμένουμε να κοιτάμε την -άστατη, προς το παρόν- συμπεριφορά των διεθνών χρηματιστηρίων, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσο αντέχει ακόμα να συνεχιστεί το πολυετές ανοδικό ράλι σε μια συγκυρία όπου τα πράγματα ίσως αλλάξουν σε λιγότερο ευνοϊκά για τις αγορές μετοχών, και προφανώς σε συσχέτιση με την επίδραση των νομισματικών μέτρων στα μακροοικονομικά.

Έως τότε, το πλάνο είναι σχετικά θολό, διότι ο συνδυασμός χαμηλού όγκου και αβεβαιότητας για την επερχόμενη κατεύθυνση δεν δίνουν καλές πιθανότητες υπέρ κάποιου σεναρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News