Η πρώτη από τις μεγάλες τεχνολογικές που χάνει την επαφή της με την ανοδική της τάση, η μετοχή της Adobe (NASDAQ:ABDE) αντιμετωπίζει πρόβλημα μέχρι και τα 490 δολάρια.

Η βασική αντίσταση παραμένει στα 600 όπου και στήθηκαν θέσεις short, με την απώλεια των 550 να επιβαρύνει την κατάσταση.

Αντίθετα με την πτωτική πορεία της μετοχής, τα χρηματοοικονομικά μεγέθη της Adobe κατέγραψαν θετικές μεταβολές τους τελευταίους μήνες και μάλιστα τα έσοδα της εταιρίας για το γ’ τρίμηνο του έτους βρέθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα, εκείνα κατέγραψαν αύξηση 20% σε ετήσια βάση και σκαρφάλωσαν στα 4,11 δισ. $.

Προς την ίδια κατεύθυνση, +22%, έχουν κινηθεί τα κέρδη της εταιρίας, τα οποία άγγιξαν τα 1,50 δισ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ρεκόρ σημειώθηκε επίσης στις χρηματοροές από λειτουργικές δραστηριότητες, αφού εκείνες βρέθηκαν στα 2,05 δισ. $, ενώ παράλληλα εντός του γ’ τριμήνου η διοίκηση προέβη σε επαναγορά 1,6 εκ. ιδίων μετοχών, ενισχύοντας έτσι τη θέση των υφιστάμενων μετόχων της.

Αν και η πρώτη ανάγνωση δείχνει πως τα καλά μεγέθη που ανακοίνωσε η εταιρία για το γ’ τρίμηνο δεν ήταν ικανά να αναχαιτίσουν την πτωτική τάση της μετοχής, αναμένεται να δούμε αν όντως η πτωτική τάση είναι απόρροια της απόδοσης της εταιρίας και των προοπτικών της ή αν οφείλεται περισσότερο σε εξωγενείς παράγοντες όπως οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη Όμικρον και οι εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία όσον αφορά στην αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News