Η Kaspersky ανέλυσε ανώνυμα δεδομένα που παρέχονται εθελοντικά από χρήστες του Privacy Checker, ενός ιστότοπου που περιέχει χρήσιμες συμβουλές για ρυθμίσεις απορρήτου για διάφορες υπηρεσίες και πλατφόρμες του Διαδικτύου. Τα αποτελέσματα δείχνουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας (αυστηρή, μεσαία ή χαλαρή) που αναζητούν συχνά οι χρήστες για κάθε υπηρεσία ή πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι χρήστες του TikTok ενδιαφέρονται περισσότερο για αυστηρές ρυθμίσεις ασφαλείας σε όλες τις υπηρεσίες – το ποσοστό τέτοιων αιτημάτων αγγίζει το 71%. Παράλληλα, οι κάτοχοι iPhone ανησυχούν περισσότερο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες – περισσότερα από τα μισά αιτήματα (53%) αναφέρονται στις πιο αυστηρές ρυθμίσεις ασφαλείας.

Η τάση αυξημένης ψηφιακής ευαισθητοποίησης ενθαρρύνει τους πελάτες να φροντίζουν περισσότερο τα προσωπικά τους δεδομένα και τα ψηφιακά τους ίχνη στο διαδίκτυο. Η χρήση μιας ευρείας γκάμας ρυθμίσεων απορρήτου σε υπηρεσίες και πλατφόρμες εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο προστασίας για λογαριασμούς και προσωπικές πληροφορίες αλλά και έλεγχο του αριθμού των ψηφιακών αποτυπωμάτων.

Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν από ανώνυμες επισκέψεις στον ιστότοπο Kaspersky Privacy Checker, μεταξύ 1 Δεκεμβρίου 2019 και 15 Νοεμβρίου 2021. Οι ειδικοί των κοινωνικών δικτύων της Kaspersky ανέλυσαν τους χρήστες των υπηρεσιών και των πλατφορμών που άνοιξαν τις οδηγίες ασφαλείας σε μεγαλύτερο βαθμό. Επί του παρόντος, η ρύθμιση μεσαίου επιπέδου είναι η προεπιλογή στην πλατφόρμα Privacy Checker.

Όσον αφορά τις ψηφιακές υπηρεσίες, οι χρήστες του TikTok δεν ήταν οι μόνοι που αναζητούσαν αυστηρές συμβουλές ασφάλειας. Το ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VK βρίσκεται στη δεύτερη θέση – το μερίδιο των αιτημάτων για το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας είναι 48%. Την τρίτη θέση κατέχει το Instagram – στο οποίο το 42% των ερωτημάτων σχετίζονται με τις αυστηρές ρυθμίσεις. Ταυτόχρονα, το επίπεδο ασφάλειας του Facebook είναι το λιγότερο ανησυχητικό – το μερίδιό του σε αιτήματα για ισχυρότερες συμβουλές ασφάλειας είναι 33%.

Αποδεικνύεται ότι οι ιδιοκτήτες iPhone ανησυχούν περισσότερο για την προστασία των δεδομένων τους σε πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας. Περισσότερα από τα μισά (53%) αιτήματα αποτελούν οι αναζητήσεις για το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, ενώ το ποσοστό των μεσαίων αιτημάτων είναι 42%. Εν τω μεταξύ, το 57% των χρηστών Android αναζητούν ρυθμίσεις για το μεσαίο επίπεδο. Μόνο το 39% ενδιαφέρεται για τις ισχυρότερες συμβουλές ασφαλείας.

Όσον αφορά τις πλατφόρμες υπολογιστών, περισσότεροι από τους μισούς χρήστες Mac (59%) ενδιαφέρονται για τις μεσαίες ρυθμίσεις, ενώ το ποσοστό των Windows είναι μικρότερο στο 41%. Οι κάτοχοι συσκευών Mac αναζητούν αυστηρές συμβουλές ασφαλείας λιγότερο από τους κατόχους συσκευών Windows – 33% έναντι 41%.

Κατόπιν της ανάλυσης του συνόλου των αιτημάτων, αποδείχθηκε επίσης ότι το Android είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα μεταξύ των χρηστών που αναζητούν συμβουλές ασφαλείας στον ιστότοπο Privacy Checker: το ποσοστό τους είναι 67%. Έτσι, το ποσοστό των αιτημάτων για iPhone είναι μόνο 11% και 4% για Mac. Σχεδόν το ένα πέμπτο (18%) όλων των αιτημάτων προέρχονται επίσης από τα Windows.

Οι χρήστες μπορούν να βρουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις απορρήτου στον ιστότοπο Kaspersky Privacy Checker.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
iPhone: Γίνεται 15 ετών. Να πώς άλλαξε τη ζωή μας!
Partners |

15 χρόνια iPhone που άλλαξαν τη ζωή μας

Στις 29 Ιουνίου 2007, το πρώτο iPhone βγήκε στην αγορά. Οι αναβαθμίσεις και βελτιώσεις των iPhοne την τελευταία μιάμιση δεκαετία – μεταξύ των οποίων οι πιο ευκρινείς κάμερες και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας- κατέστησαν δύσκολο το να μην ασχολούμαστε με αυτόν τον διάσημο «υπολογιστή τσέπης».