Σε φάση ανάκαμψης εισήλθαν με τη σειρά τους σήμερα και οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους αγοραστές να βρίσκουν ελκυστικά σημεία επανεισόδου, χωρίς βέβαια να έχουν σταματήσει να παρακολουθούν την πανδημική εικόνα της γηραιάς ηπείρου.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,98% στις 7.268 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,95% στις 15.384 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,61% στις 6.911 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 1%, με τους κλάδους των πρώτων υλών να ηγούνται της ανόδου, με κέρδη που ξεπερνούν το 2,3%.

Θετικά επίσης στην αγορά λειτουργεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να μην επιβάλει αυστηρότερους κοινωνικούς περιορισμούς κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, αν και αρνήθηκε να αποκλείσει νέα μέτρα στο εγγύς μέλλον.

Επίσης, η Moderna ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η αναμνηστική δόση του εμβολίου της για τον Covid-19 είχε αποδειχθεί αποτελεσματική έναντι της παραλλαγής omicron σε εργαστηριακές δοκιμές. Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου Novavax σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, καθιστώντας το το πέμπτο διαθέσιμο εμβόλιο για χρήση εντός του μπλοκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές