Το σαρωτικό κύμα των νέων περιορισμών, σε συνδυασμό με την ταχεία άνοδο του πληθωρισμού, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες έκλεισαν με σημαντικές απώλειες στη σκιά των αυστηρότερων μέτρων περιορισμού που αποφασίζουν οι κυβερνήσεις εν μέσω μάλιστα εορταστικής περιόδου.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,99% στις 7.198 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημείωσε απώλειες 1,88% στις 15.239 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 0,82% στις 6.870 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 1,4%, με τους κλάδους των αυτοκινητοβιομηχανιών να ηγούνται των απωλειών, οι οποίες ξεπέρασαν το 2,7%.

Σε επίπεδο τίτλων, η βελγική Argenx σημείωσε κέρδη 8% μετά τις σχετικές εγκρίσεις που έλαβε από την αμερικανική Food and Drug Administration για τα φάρμακά της, ενώ στον αντίποδα, η Novo Nordisk έχασε πάνω από 11% καθώς ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι σε θέση να πετύχει τους στόχους για το φάρμακο απώλειας βάρους στις ΗΠΑ.

Η Ολλανδία εισήλθε σε πλήρες lockdown την Κυριακή έως τα μέσα Ιανουαρίου, ενώ η πιθανότητα επιβολής αυστηρότερων περιορισμών κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους διαφαίνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες εν μέσω πρωτοφανούς αύξησης των κρουσμάτων Covid-19.

Ενδεικτικά είναι και τα μέτρα στη Γερμανία, η οποία από σήμερα επιτρέπει μόνο σε Γερμανούς πολίτες να εισέρχονται στη χώρα από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ όλοι οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού. Ταξιδιωτικοί περιορισμοί επιβλήθηκαν επίσης για αφίξεις από τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Γαλλία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές