Να σταθεροποιηθεί πέριξ των 880 μονάδων επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, μετά από μία ακόμη βουτιά που προκάλεσε η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας, χωρίς όμως να δείχνει ότι μπορεί να αναλάβει περαιτέρω το ρίσκο, τουλάχιστον στην παρούσα συγκυρία.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,45% στις 880,88 μονάδες, με τον τζίρο να αποτυπώνει τις αυστηρά επιλεκτικές κινήσεις.

Πράγματι, οι αγοραστικές δυνάμεις αν και έχουν ένα μικρό προβάδισμα στην αγορά είναι πολύ μετρημένες και επιλεκτικές, δείχνοντας ότι τελικά αυτό από το οποίο «πάσχει» η Λ. Αθηνών είναι η επιφυλακτικότητα και η αβεβαιότητα για έναν ακόμη χειμώνα πανδημίας. Βέβαια, όσο και αν η εικόνα αυτή έχει «κουράσει» αρκετά χαρτοφυλάκια, ουδείς μπορεί να παραβλέψει ότι το ΧΑ, και ειδικά ορισμένοι τίτλοι, έχουν αντέξει στην πανδημική αβεβαιότητα.

Ειδικά στο τελευταίο, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που υπερτονίζουν ότι οι ετήσιες αποδόσεις αρκετών τίτλων είναι αξιοσημείωτες, οι οποίες μάλιστα «γράφτηκαν» σε ένα περιβάλλον εννεάμηνης συσσώρευσης. Άρα η στρατηγική του stock picking, η οποία αποζημιώθηκε το 2021, δεν πρόκειται να χάσει τους οπαδούς της και τη νέα χρονιά, η αυγή της οποίας πλησιάζει.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Coca Cola και Eurobank, με το ειδικό τους βάρος, συντηρούν το θετικό πρόσημο της αγοράς, καθώς σημειώνουν κέρδη 1,3% έκαστη, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Εθνική, Πειραιώς και ΔΕΗ. Αρνητική είναι η εικόνα σε ΟΠΑΠ, Aegean και Μυτιληναίο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες