Ο αριθμός των θέσεων εργασίας του χρηματοοικονομικού κλάδου, που μετατοπίζονται από τη Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω του Brexit είναι μικρότερος από ό,τι αρχικά αναμενόταν, αναφέρει έκθεση της Ernst & Young.

Αφού η Βρετανία ψήφισε το 2016 υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, αναλυτές εκτιμούσαν ότι έως και 35.000 θέσεις εργασίας στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες ή περισσότερες θα εγκατέλειπαν τη Βρετανία.

«Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ορισμένες από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες που βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αναθεωρήσει προς τα κάτω τον αριθμό του προσωπικού που θα μεταφερθεί στην ΕΕ, ανεβάζοντας τον τρέχοντα αριθμό ανακοινώσεων μετακίνησης θέσεων εργασίας που σχετίζονται με το Brexit σε λίγο λιγότερο από 7.400. από 7.600 τον Δεκέμβριο του 2020», ανέφερε η EY στο τελευταίο της πρόγραμμα παρακολούθησης Brexit.

Όπως επισημαίνει το Reuters, πρόκειται για ένα πολύ μικρό ποσοστό επί του συνόλου των 1,1 εκατ. ανθρώπων που εργάζονται στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Υπήρξαν περίπου 2.800 νέες προσλήψεις στην ΕΕ λόγω του Brexit, οι οποίες αποφεύγουν την ανάγκη μετεγκατάστασης κάποιου προσωπικού από το Λονδίνο, ενώ 2.200 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν επίσης στο ΗΒ, ανέφερε η EY.

Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ εξακολουθούν να πιέζουν τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες να ολοκληρώσουν τον αριθμό εργαζομένων και τις επιχειρησιακές μετακινήσεις προς την ΕΕ που έχουν καθυστερήσει λόγω της πανδημίας, πρόσθεσε η EY.

Η EY είπε ότι το Δουβλίνο και το Λουξεμβούργο παραμένουν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί μετά το Brexit για νέους κόμβους της ΕΕ, αν και το Παρίσι έχει λάβει τον υψηλότερο αριθμό μετεγκαταστάσεων προσωπικού.

Η Βρετανία έχει αρχίσει να αναθεωρεί τους κανόνες του Ηνωμένου Βασιλείου για να κάνει το Λονδίνο πιο ελκυστικό για τους διεθνείς επενδυτές και να ανταγωνίζεται καλύτερα τα κέντρα της ΕΕ όπως το Άμστερνταμ, το οποίο ξεπέρασε τη βρετανική πρωτεύουσα τον Ιανουάριο και έγινε το μεγαλύτερο κέντρο διαπραγμάτευσης μετοχών της Ευρώπης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή