
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing Dave Calhoun και ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus Americas Jeffrey Knittel ζήτησαν τη Δευτέρα από την κυβέρνηση Μπάιντεν να καθυστερήσει την προγραμματισμένη ανάπτυξη νέων ασύρματων υπηρεσιών 5G, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να βλάψει την ασφάλεια της αεροπορίας.
Τα δύο στελέχη σε κοινή επιστολή που αποκαλύπτει το Reuters ζήτησαν από τον Υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ, Pete Buttigieg, να υποστηρίξει την αναβολή της ανάπτυξης του ασύρματου φάσματος C-Band 5G από τις AT&T και Verizon στις 5 Ιανουαρίου 2022.
«Η παρεμβολή του 5G θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ικανότητα των αεροσκαφών να λειτουργούν με ασφάλεια», αναφέρεται στην επιστολή, η οποία προσθέτει ότι θα μπορούσε να έχει «τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στην αεροπορική βιομηχανία».
Η βιομηχανία και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με πιθανές παρεμβολές του 5G σε ευαίσθητα ηλεκτρονικά συστήματα των αεροσκαφών, όπως τα αλτίμετρα (υψομετροδείκτες).
Η FAA εξέδωσε αυτόν τον μήνα οδηγίες αξιοπλοΐας, προειδοποιώντας ότι η παρεμβολή 5G θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτροπές πτήσεων. Ο οργανισμός σχεδιάζει να παράσχει περισσότερες πληροφορίες πριν από τις 5 Ιανουαρίου.
Θα καθυστερούσαν χιλιάδες πτήσεις
Η κοινή επιστολή της Boeing και της Airbus παρουσίασε ανάλυση από τον εμπορικό όμιλο Airlines for America (A4A) που μεταξύ άλλων σημείωσε πως αν η οδηγία FAA 5G είχε τεθεί σε ισχύ το 2019, περίπου 345.000 πτήσεις επιβατών και 5.400 πτήσεις φορτίου θα αντιμετώπιζαν καθυστερήσεις, εκτροπές ή ακυρώσεις.
Τον Νοέμβριο, η AT&T και η Verizon καθυστέρησαν την εμπορική κυκλοφορία της ασύρματης υπηρεσίας C-band κατά ένα μήνα έως τις 5 Ιανουαρίου και υιοθέτησαν προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό των παρεμβολών.
Διάφορες εταιρείες της αεροπορικής βιομηχανίας έχουν δηλώσει ότι αυτό ήταν ανεπαρκές. Η Boeing και η Airbus δήλωσαν ότι έκαναν μια αντιπρόταση που θα περιόριζε τις μεταδόσεις κινητής τηλεφωνίας γύρω από αεροδρόμια και άλλες κρίσιμες περιοχές.
Ο διευθύνων σύμβουλος της United Airlines Scott Kirby, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι οδηγίες της FAA για το 5G θα απαγορεύουν τη χρήση υψομετροδεικτών σε περίπου 40 από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας.
Πάντως, ο όμιλος βιομηχανίας ασύρματων δικτύων CTIA δήλωσε ότι το 5G είναι ασφαλές και κατηγόρησε την αεροπορική βιομηχανία ότι προκαλεί φόβους και διαστρεβλώνει τα γεγονότα.


Latest News

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing