Οι αναδυόμενες αγορές θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις στη διαχείριση της οικονομικής τους ανάκαμψης – αλλά η Ασία είναι πιθανό να τα πάει καλύτερα από άλλες περιοχές, σύμφωνα με το Moody’s Investor Service.

«Η πανδημία ήταν πιο σκληρή στις αναδυόμενες αγορές της Ασίας από ό,τι στις προηγμένες οικονομίες… η ύφεση ήταν πιο σκληρή στις αναδυόμενες αγορές από ό,τι στις προηγμένες οικονομίες», είπε στο CNBC, ο Atsi Sheth, διευθύνων σύμβουλος πιστωτικών υπηρεσιών και έρευνας της Moody’s.

Καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού εξακολουθούν να υστερούν και η παραλλαγή Όμικρον έχει αρχίσει να εξαπλώνεται παγκοσμίως, η ζήτηση δεν έχει επιστρέψει ακόμη στα προ της πανδημίας επίπεδα για πολλές αναδυόμενες αγορές, πρόσθεσε. Η σύσφιξη της παγκόσμιας νομισματικής πολιτικής πλήττει επίσης τη ζήτηση, σημείωσε ο Sheth.

«Λοιπόν, ναι, η διαχείριση της ανάκαμψης θα είναι πολύ δύσκολη για τις αναδυόμενες αγορές, αλλά θα υπάρξουν πολλές διαφοροποιήσεις», σημείωσε. «Για παράδειγμα, στην Ασία, στην πραγματικότητα βλέπετε την περιοχή να τα πηγαίνει σχετικά καλύτερα από κάποιες άλλες περιοχές».

Σύμφωνα με τον Sheth, ενώ η δυναμική της ζήτησης παραμένει ισχυρή στην Ασία και ορισμένοι περιορισμοί από την πλευρά της προσφοράς μειώνονται, υπάρχουν επιπλοκές που ενέχουν κινδύνους.

Ένας τομέας ανησυχίας είναι η επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας λόγω των σημερινών προβλημάτων στον τομέα των ακινήτων της χώρας. Ωστόσο, ο Sheth είπε ότι οι κινεζικές αρχές διαθέτουν τα απαραίτητα εργαλεία πολιτικής για να διαχειριστούν την επιβράδυνση με «μετρημένο τρόπο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή