Καλύτερα να χαθεί μια εορταστική εκδήλωση παρά μια ανθρώπινη ζωή. Είναι καλύτερα να ακυρώσουμε τώρα και να γιορτάσουμε αργότερα παρά να γιορτάσουμε τώρα και να θρηνήσουμε αργότερα. Αυτό διαμηνύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενόψει των γιορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, εν μέσω της ταχύτατης εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον σε όλο τον κόσμο.

Η παραλλαγή με υψηλή μεταδοτικότητα έχει πλέον ανιχνευθεί σε τουλάχιστον 89 χώρες, πολλές κυβερνήσεις να αναγκάζονται να πάρουν πρόσθετα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Ο ΠΟΥ έχει επισημάνει ότι τα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε 1,5 έως 3 ημέρες μετάδοση. Η Όμικρον είναι πλέον η κυρίαρχη παραλλαγή στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 73% των κρουσμάτων.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε ότι τόσο οι κυβερνώντες όσο και οι ίδιοι οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν «δύσκολες αποφάσεις» εάν επιθυμούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

«Όλοι έχουμε κουραστεί από αυτή την πανδημία. Όλοι θέλουμε να περνάμε χρόνο με φίλους και οικογένεια. Όλοι θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να γίνει αυτό είναι όλοι μας, ηγέτες και ατομικά ο καθένας, να πάρουμε τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους», τόνισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους