Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε χωρίς όρους την έγκρισή της για την εξαγορά ύψους 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης Nuance Communications από τη Microsoft.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη συμφωνία εξαγοράς της Microsoft μετά την απόκτηση της πλατφόρμας LinkedIn το 2016, η οποία είχε κοστίσει 26,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Με το νέο της «απόκτημα» η αμερικανική εταιρεία αναμένεται να εδραιώσει περαιτέρω την παρουσία της στην παροχή υπηρεσιών cloud για τον τομέα της υγείας.

Σημειώνεται ότι σχετική έγκριση έχει δοθεί ήδη από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αυστραλίας, ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου δημοσίευμα του Reuters είχε προαναγγείλει την έγκριση και εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο σκεπτικό της η Κομισιόν αναφέρει ότι η συμφωνία δεν θα μείωνε σημαντικά τον ανταγωνισμό στις αγορές που σχετίζονται με λογισμικό συνταγογράφησης, υπηρεσίες cloud, επιχειρηματικές λύσεις επικοινωνίας, λειτουργικά συστήματα υπολογιστών και άλλες αντίστοιχες κατηγορίες.

Μάλιστα, τονίζεται από την Επιτροπή ότι δεν προκύπτει επικάλυψη δραστηριοτήτων μεταξύ των Microsoft και Nuance στον τομέα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, καθώς προσφέρουν «πολύ διαφορετικά προϊόντα» τα οποία ακόμα και όταν συνδυαστούν θα έχουν έντονο ανταγωνισμό από άλλες εταιρείες.

Η Nuance, με έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει στο πελατολόγιό της το 77% των αμερικανικών νοσοκομείων ενώ συνεργάστηκε με την Apple στην ανάπτυξη της ψηφιακής βοηθού Siri.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή