Η Microsoft πρόκειται να εξασφαλίσει άνευ όρων έγκριση από τις αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσφορά εξαγοράς ύψους τουλάχιστον 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης Nuance Communications.

Αυτό υποστηρίζει σε σημερινό του αποκλειστικό δημοσίευμα το Reuters επικαλούμενο τρία άτομα με γνώση του θέματος. Η συγκεκριμένη συμφωνία, όταν ολοκληρωθεί, θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Microsoft μετά την εξαγορά ύψους 26,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων της πλατφόρμας LinkedIn το 2016.

Λόγω του ύψους και της σημασίας τους, για αυτές τις εξαγορές ακολουθείται ενισχυμένος ρυθμιστικός έλεγχος ώστε να μην προκύψει το φαινόμενο της «δολοφονίας μέσω εξαγοράς». Δηλαδή να εξαγοραστεί μία start-up ή ένας πιθανός ανταγωνιστής ώστε απλά να εξαφανιστεί από τον χάρτη και να μην αποτελεί απειλή.

Διαβάστε επίσης: Microsoft: Εξαγορά εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης έναντι 19,7 δισ. δολ.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας με την Nuance ανακοινώθηκε από την Microsoft τον Απρίλιο σε μια προσπάθεια η αμερικανική εταιρεία να ενδυναμώσει την παρουσία της στον τομέα του cloud computing των υπηρεσιών παροχής υγείας και ήδη έχει λάβει σχετική έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές Ηνωμένων Πολιτειών και Αυστραλίας, χωρίς ενστάσεις.

Διαβάστε επίσης: Η εξαγορά της Nuance από τη Microsoft θα αλλάξει τον τρόπο που εργαζόμαστε

Σημειώνεται ότι η Nuance θεωρείται μία εταιρεία πρωτοπόρος του τομέα της τεχνολογίας μηχανικής ομιλίας, έχει «βοηθήσει» την Apple να λανσάρει την ψηφιακή βοηθό Siri ενώ με τις εφαρμογές της εξυπηρετεί το 77% των αμερικανικών νοσοκομείων.

Τόσο η Κομισιόν όσο και η Microsoft δεν σχολίασαν το δημοσίευμα του Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία