Θετικά κινήθηκαν και σήμερα οι ασιατικές αγορές, συνεχίζοντας την ανοδική αντίδραση στη σκιά όμως της παραλλαγής Όμικρον της Covid 19, οι επιπτώσεις της οποίας αξιολογούνται.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,33%, περιορίζοντας όμως από το ενδοσυνεδριακό +1%. Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν υψηλότερα, με το Shanghai composite να κλείνει με οριακά κέρδη και ο Shenzhen component να σημειώνει άνοδο 0,683%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,15% και ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,13%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,21%.

Πλήγμα στις ταξιδιωτικές μετοχές της Σιγκαπούρης

Οι μετοχές που συνδέονται με τα ταξίδια πάντως υποχώρησαν σήμερα, αφού το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε πάγωμα των πωλήσεων νέων εισιτηρίων για ταξίδια χωρίς καραντίνα από την Πέμπτη, σε μια προσπάθεια περιορισμού της έκθεσης σε εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού. Οι μετοχές της Singapore Airlines υποχώρησαν 0,82% ενώ η SATS υποχώρησε 0,52%.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται σε αντίθεση με τα κέρδη που παρατηρούνται σε μεγάλο βαθμό αλλού στην περιοχή για τις ταξιδιωτικές μετοχές. Οι μετοχές της Japan Airlines στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 3,49% ενώ η ANA Holdings σημείωσε άνοδο 1,75%. Η Αυστραλιανή Qantas Airways σημείωσε άνοδο 0,52%. Στο Χονγκ Κονγκ, οι μετοχές της Cathay Pacific κέρδισαν 1,11%, ενώ η China Eastern Airlines υποχώρησε 1,05%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης