Παρά τη μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα, ένα φαινόμενο που συχνά συναντάται στο ΧΑ σε τέτοιες περιόδους εορτών, ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε σε θετικό έδαφος καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ενδοσυνεδριακά, βγήκαν αγορές που θα μπορούσαν να τον απεγκλωβίσουν από την περιοχή των 880-885 μονάδων (υψηλό ημέρας 884,78, στο +0,90%), ωστόσο η απουσία ρευστότητας έκανε το έργο των πωλητών εύκολο, και ο Δείκτης έκλεισε στα μισά της -κοντής- διαδρομής των 5,5 μονάδων, στις 881,19 μονάδες (+0,49%). Να υπενθυμίσουμε ότι η περιοχή αφορά στη βραχυπρόθεσμη στήριξη στον ΓΔ.

Τα πρόσημα ήταν μικτά, καθώς από τις 25 μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, οι 12 έκλεισαν ανοδικές. Η μετοχή του ΟΤΕ τράβηξε το κάρο, με απόδοση +1,54% και τζίρο 5,8 εκατ. ευρώ.

Η άμεση ενεργοποίηση των αντανακλαστικών των πωλητών σε αυτό το επίπεδο των 885 μονάδων, επιβεβαιώνει τη σημασία του εν λόγω επιπέδου, κατά διττό τρόπο: αφενός, η αδυναμία προσπέλασης θα αναγκάσει τους επενδυτές σε επιπλέον διστακτικότητα, εν αναμονή κάποιου σημαντικού καταλύτη, και η -ενδεχόμενη- απώλεια της στήριξης των 880 θα επιφέρει πτωτικότητα μέχρι τις 860. Αφετέρου, η κατοχύρωσή της σε ημερήσιο κλείσιμο θα προσδώσει έντονο θετικό momentum, και άκοπη συνέχιση της ανοδικότητας προς τις 930 μονάδες.

Οι μετοχές που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον στην παρούσα φάση είναι από τη μία αυτές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΤΕ και Eurobank, ενώ από την άλλη, σχεδόν όλες του κλάδου πληροφορικής (λ.χ. ΒΥΤΕ, Entersoft, Performance, Epsilon, Infoquest), και οι μετοχές του ομίλου Intracom.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται για 39η εβδομάδα σε στενό εύρος μεταξύ 850 και 930 μονάδων. Μια κίνηση εκτός αυτών των ορίων με κάποια αύξηση συναλλακτικής δραστηριότητας τουλάχιστον στα 70 εκατ. ευρώ θα πρέπει να αξιολογηθεί, ώστε να υπάρξουν ανάλογες ενέργειες στις επιμέρους μετοχές που μας ενδιαφέρουν. Προς το παρόν, η ραστώνη συνεχίζεται λόγω του εορταστικού κλίματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News