Η υπηρεσία cloud computing της Amazon, η Amazon Web Services τέθηκε για τρίτη φορά τον τελευταίο μήνα εκτός λειτουργίας, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα σε φιλοξενούμενες ιστοσελίδες και υπηρεσίες, στις οποίες οι χρήστες δεν είχαν πρόσβαση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας το πρόβλημα οφείλεται σε πρόβλημα τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος σε κέντρο δεδομένων που βρίσκεται στη Βόρεια Βιρτζίνια. Επιπλέον, γίνεται γνωστό ότι πλέον το δίκτυο της εταιρείας έχει επανέλθει στη φυσιολογική του λειτουργία.

Η επαναφορά του δικτύου έγινε μετά από μία ώρα και ουσιαστικά αποτελεί μία υπενθύμιση του πόσο σημαντικό είναι πλέον το cloud αλλά και ποιες είναι οι «ευαισθησίες» που το συνοδεύουν. Όπως μεταδίδει η Washington Post, που αποτελεί επίσης ιδιοκτησία του Τζεφ Μπέζος δημιουργού της Amazon, αρκετές ήταν οι υπηρεσίες στις ΗΠΑ που αντιμετώπισαν προβλήματα.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι αντιμετώπισαν πρόβλημα η πλατφόρμα διαδικτυακής επικοινωνίας Slack και το ηλεκτρονικό κατάστημα βιντεοπαιχνιδιών Epic Games. Επίσης, επηρεάστηκαν η πλατφόρμα Life360, η εφαρμογή Grindr και η εφαρμογή των McDonalds.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου πριν από δύο εβδομάδες η πτώση του δικτύου ήταν πολύ μεγαλύτερη και επηρέασε σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων. Αξιοσημείωτο είναι ότι τότε επηρεάστηκε και η υπηρεσία οικιακής ασφάλειας Ring της Amazon η οποία βασίζεται στο cloud. Μία ακόμη πτώση διάρκειας περίπου μίας ώρας έγινε την προηγούμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η AWS πρακτικά αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών cloud computing στον κόσμο. Το 2020 η εταιρεία διατηρούσε μερίδιο 40,8% της παγκόσμιας αγοράς υπηρεσιών στο υπολογιστικό νέφος, σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων Gartner. Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρισκόταν η Microsoft με μερίδιο αγοράς στο 19,7%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
iPhone: Γίνεται 15 ετών. Να πώς άλλαξε τη ζωή μας!
Partners |

15 χρόνια iPhone που άλλαξαν τη ζωή μας

Στις 29 Ιουνίου 2007, το πρώτο iPhone βγήκε στην αγορά. Οι αναβαθμίσεις και βελτιώσεις των iPhοne την τελευταία μιάμιση δεκαετία – μεταξύ των οποίων οι πιο ευκρινείς κάμερες και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας- κατέστησαν δύσκολο το να μην ασχολούμαστε με αυτόν τον διάσημο «υπολογιστή τσέπης».