Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση για τις νέες παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών προϊόντων στις ΗΠΑ το Νοέμβριο. Μάλιστα ο δείκτης κατέγραψε το υψηλότερο άλμα από τον περασμένο Μάιο, καθώς οι βιομηχανίες προσπαθούσαν να απωθήσουν τα προβλήματα από την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες για διαρκή προϊόντα αυξήθηκαν κατά 2,5% από τον περασμένο μήνα, ήτοι πολύ υψηλότερα από το 1,6% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Μάλιστα, και ο δείκτης για τον Οκτώβριο αναθεωρήθηκε ελαφρά ανοδικά, με αποτέλεσμα να σημειώσει αύξηση κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, σε σχέση με την αρχική εκτίμηση για πτώση ύψους 0,4%.

Συνολικά μέσα στους τελευταίους επτά μήνες, η ζήτηση για διαρκή προϊόντα έχει βελτιωθεί τους έξι, παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα που προκαλούν οι καθυστερήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Τον Νοέμβριο, τη μεγαλύτερη αύξηση ύψους 4% κατέγραψαν οι παραγγελίες για κομπιούτερ και ηλεκτρονικά, όπως και οι παραγγελίες για εξοπλισμό του μεταφορικού κλάδου κατά 6,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή