Oι νέες εβδομαδιαίες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, διατηρήθηκαν κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα την περασμένη εβδομάδα, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τη σταθερή ζήτηση για εργατικό δυναμικό που οδεύει προς το νέο έτος.

Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ δημοσίευσε την τελευταία του εβδομαδιαία έκθεση για αποζημιώσεις ανεργίας σήμερα την Πέμπτη.

Ειδικότερα:

Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας, την εβδομάδα που έληξε στις 18 Δεκεμβρίου ανήλθαν σε 205.000, στο ίδιο ακριβώς επίπεδο με τα αναθεωρημένα στοιχεία, μία εβδομάδα πριν.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι αιτήσεις ανεργίας για πρώτη φορά μειώθηκαν απότομα στις 188.000 ή στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969. Και με βάση την πιο πρόσφατη έκθεση, ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων για νέες απαιτήσεις ήταν σχεδόν στο χαμηλότερο των τελευταίων 52 ετών, σημειώνοντας αύξηση κατά 2.750 εβδομάδες σε κάθε εβδομάδα για να φτάσει τις 206.250.

Οι συνεχείς αξιώσεις έχουν επίσης μειωθεί απότομα από τα υψηλά της εποχής της πανδημίας, αν και παραμένουν ελαφρώς πάνω από τον μέσο όρο του 2019, περίπου 1,7 εκατομμύρια.

Αυτή η μέτρηση, η οποία μετράει τον συνολικό αριθμό των ατόμων που διεκδικούν παροχές σε κανονικά κρατικά προγράμματα, έπεσε κάτω από τα 2 εκατομμύρια για τέταρτη συνεχή εβδομάδα και έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020.

«Τα στοιχεία των αξιώσεων υποδεικνύουν ισχυρή ζήτηση για εργαζομένους και μια απροθυμία από τις επιχειρήσεις να απολύσουν εργαζομένους», έγραψε σε σημείωμα η Rubeela Farooqi, επικεφαλής οικονομολόγος για τα High Frequency Economics.

«Συνολικά, η κατεύθυνση στην ανάκαμψη της αγοράς εργασίας παραμένει θετική, με τη ζήτηση να παραμένει ισχυρή», πρόσθεσε. «Οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού επιμένουν, αποτρέποντας μια ισχυρότερη ανάκαμψη, αν και φάνηκε να μειώθηκαν κάπως τον Νοέμβριο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...