Υπερδιπλάσιες από τις αναμενόμενες θα είναι τελικά οι συνολικές ζημιές της χρονιάς για την Ryannair, που βλέπει τον ταξιδιωτικό κλάδο να μπαίνει σε νέες περιπέτειες λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

Συγκεκριμένα, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία προχώρησε σε σημαντική επί τα χείρω αναθεώρηση για τις ζημιές του οικονομικού έτους που ολοκληρώνεται στα τέλη Μαρτίου κάνοντας λόγο για εκτιμώμενες καθαρές ζημιές μεταξύ 250 και 450 εκατ. ευρώ. Η προηγούμενη εκτίμηση της εταιρείας εκτιμούσε πως οι ζημιές θα κυμανθούν μεταξύ 100 και 200 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Ryannair περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για την ταξιδιωτική κίνηση του Δεκεμβρίου, καθώς η Όμικρον άλλαξε ταχύτατα τα δεδομένα ανακόπτοντας τα σχέδια για ταξίδια. Έτσι, εκτιμά πως ο αριθμός των ταξιδιωτών θα κινηθεί μεταξύ 9 και 9,5 εκατ. από τα 10-11 εκατ. που ανέμενε.

Μάλιστα, η κατάσταση θα επιδεινωθεί τον Ιανουάριο λόγω της επαναφοράς των μέτρων σε αρκετές χώρες, με αποτέλεσμα η εκτιμώμενη ταξιδιωτική κίνηση να μειωθεί κατά το ένα τρίτο, από τους περίπου 10 εκατ. στους 6 με 7 εκατ. ταξιδιώτες.

Οι προβλέψεις για το πρώτο τρίμηνο και γενικά τους επόμενους μήνες έμειναν για την ώρα σταθερές, όμως η εταιρεία ξεκαθάρισε πως αυτό οφείλεται στο γεγονός πως σκοπεύει να επεξεργαστεί τα νούμερα και να… επανέλθει με νέες εκτιμήσεις τον επόμενο μήνα!

Συνολικά για τη χρονιά, η Ryannair θα έχει φιλοξενήσει στις πτήσεις της λίγο κάτω από 100 εκατ. ταξιδιώτες, όμως δεν αποκλείεται ο τελικός απολογισμός να είναι τελικά ακόμη μικρότερος. «Τα νούμερα αυτά είναι εξαιρετικά ευάλωτα απέναντι σε κάθε θετική ή αρνητική είδηση από το μέτωπο του κορωνοϊού» διεμήνυσε χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή