Η επέλαση της Όμικρον απειλεί να «γονατίσει» το βρετανικό (και όχι μόνο) σύστημα υγείας, όχι μόνο λόγω της εκτίναξης των νοσηλειών όσο και εξαιτίας της υποχρεωτικής απουσίας νοσηλευτών και γιατρών διότι έχουν νοσήσει οι ίδιοι ή οφείλουν να αυτό-απομονωθούν.

Μόνο μέσα σε μια εβδομάδα, ο αριθμός των εργαζομένων στο σύστημα υγείας που αναγκάστηκε να απουσιάσει εκτινάχθηκε κατά 54%(!), προσθέτοντας ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα στα δύσκολα δεδομένα που προκαλεί η αλματώδης διασπορά του νέου στελέχους.

Στο Λονδίνο ειδικά, που παρουσιάζει το μεγαλύτερο πλήγμα από την Όμικρον, οι αναγκαστικές απουσίες γιατρών και νοσηλευτών υπερδιπλασιάστηκε κατά την τελευταία εβδομάδα, επιβαρύνοντας τις δυνατότητες του συστήματος να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του νέου κύματος.

Σύμφωνα με τα επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη τη χώρα εκτοξεύτηκαν στα 1,3 εκατ. σε εβδομαδιαία βάση, σημειώνοντας νέο ρεκόρ πανδημίας.

Ο αριθμός των νοσηλειών μόνο στη βρετανική πρωτεύουσα λόγω κορωνοϊού έχουν εκτιναχθεί κατά 45% σε εβδομαδιαία βάση.

Δεν είναι κρυολόγημα, είναι Όμικρον 

Σύμφωνα με έκθεση της Zoe Covid που δημοσιεύτηκε σήμερα, περίπου οι μισοί από τους Βρετανούς που μπορεί να εμφανίζουν απλά συμπτώματα κάποιου κρυολογήματος στην πραγματικότητα νοσούν από κορωνοϊό και δη, από Όμικρον.

«Τα νέα στοιχεία δείχνουν σαφώς πως τα πιο ισχυρά συμπτώματα δεν αφορούν πλέον ένα συνεχόμενο βήχα, υψηλό πυρετό ή απώλεια γεύσης ή όσφρησης. Για τον περισσότερο κόσμο, ένα θετικό κρούσμα στην Όμικρον μπορεί να αισθάνεται πως έχει μόνο ένα απλό κρύωμα, με λίγη ξηρότητα στο λαιμό, καταρροή και πονοκέφαλο» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής επιστήμονας της έκθεσης Τιμ Σπέκτορ, ο οποίος μάλιστα κατήγγειλε την κυβέρνηση για ανεπαρκή πληροφόρηση προς τους πολίτες αναφορικά με τα συμπτώματα της Όμικρον.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των νέων ημερήσιων συμπτωματικών κρουσμάτων έχει αυξηθεί κατά 66% στις 144.284 περιπτώσεις, που συνιστά το μεγαλύτερο άλμα από το Μάρτιο του 2020!

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν