Σημαντικές εισροές κεφαλαίων σημειώθηκαν προς τα αμερικάνικα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια την εβδομάδα μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, καθώς οι επενδυτές αφενός είναι πιο εφησυχασμένοι για τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει η παραλλαγή Όμικρον και αφετέρου ελκύονται από τα υψηλά κέρδη που καταγράφουν στο ταμπλό μεγάλες εταιρείες, όπως η Nike και η Micron Technology.

Σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Lipper οι επενδυτές αγόρασαν μερίδια μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων αξίας 27,55 δισ. δολαρίων και μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων που επενδύουν στις αγορές χρήματος αξίας 22,96 δισ. δολαρίων.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν ισχυρά κέρδη αυτή την εβδομάδα, με τον S&P500 να ανέρχεται σε νέα επίπεδα ρεκόρ στις 4.725 μονάδες, την Πέμπτη. Η Wall Street,  ολοκλήρωσε τη βραχύβια εβδομάδα των Χριστουγέννων δείχνοντας ότι έχει πλέον ξεπεράσει τις ανησυχίες για την πορεία της νέας μετάλλαξης της Covid 19.

Θετικό ήταν και το ισοζύγιο εισροών-εκροών για την κατηγορία των ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων, με τις εισροές να ανέρχονται σε 1,5 δισ. δολάρια έναντι σημαντικών εκροών που σημειώθηκαν στην κατηγορία την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές