Σε νέα ιστορικά υψηλά βρέθηκε την Πέμπτη σήμερα ο S&P 500 στη Wall Street, η οποία ολοκλήρωσε τη βραχύβια εβδομάδα των Χριστουγέννων δείχνοντας ότι έχει πλέον ξεπεράσει τις ανησυχίες για την πορεία της νέας μετάλλαξης της Covid 19.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,55% στις 35.950 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,62% στις 4.725 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 0,85% στις 15.653 μονάδες.

Παρά το γεγονός ότι ο S&P 500 έκλεισε σε ιστορικά υψηλά, σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε κέρδη 2,3%, ήτοι χαμηλότερα από το +3,2% του Nasdaq, ο οποίος ηγήθηκε της ανάκαμψης από τις αναταράξεις της Δευτέρας. Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,7% στο “εβδομαδιαίο τριήμερο”.

Αν και η έναρξη της 4ήμερης «εβδομάδας» δεν ήταν και πολύ ευοίωνη, τελικά το τριήμερο που ακολούθησε οι αγοραστές βρήκαν και πάλι το δρόμο ειδικά σε τίτλους που σχετίζονται με την ανάκαμψη της οικονομίας. Μίας ανάκαμψης που όπως όλα δείχνουν δεν θα ανακόψει η νέα μετάλλαξη της Covid 19, Όμικρον.

Σε επίπεδο τίτλων, αυτοί που σχετίζονται με την επιστροφή στην ομαλότητα και την ανάπτυξη επωφελούνται. Η Carnival σημείωσε άλμα 15% από τη Δευτέρα, ενώ ο Hilton Worldwide έκλεισε με κέρδη 8,6% αυτήν την εβδομάδα.

Στα μάκρο της ημέρας, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν 2,5% τον Νοέμβριο, αφήνοντας ένα σημάδι βελτίωσης των επιχειρηματικών επενδύσεων, ενώ τον ίδιο μήνα οι καταναλωτικές δαπάνες και το προσωπικό εισόδημα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν επίσης. Στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα κυμάνθηκαν και οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street