Τους τελευταίους μήνες όλο και περισσότεροι επαγγελματίες εγκαταλείπουν την προσοδοφόρα απασχόλησή τους για να ενταχθούν στη βιομηχανία blockchain. Μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ, όπως η JP Morgan, παράγουν περισσότερα χρήματα από ποτέ, ωστόσο οι βετεράνοι του χρηματοοικονομικού τομέα είναι «αναστατωμένοι και ανήσυχοι». Τα ψηφιακά νομίσματα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και σύμφωνα πολλούς είναι ένας «εύκολος» τρόπος για να κερδίσει κανείς χρήματα.

Όπως επισημαίνει το FX Empire σε αυτή τη νέα εποχή, υψηλόβαθμα οικονομικά στελέχη έχουν αφήσει αξιοσημείωτες θέσεις αναζητώντας το «χρυσωρυχείο» που βρίσκεται στα κρυπτοστοιχεία.

Σύμφωνα με τον Red-Horse Mohl, για έναν αιώνα, η Wall Street στερείται την αίσθηση της κοινοτικής δέσμευσης και βιωσιμότητας. Τα στελέχη των οικονομικών γνωρίζουν καλά ότι η διεύρυνση της εισοδηματικής ανισότητας είναι ένα πρόβλημα, αλλά δεν φαίνεται να μπορούν να την εμποδίσουν να επιδεινωθεί».

Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι επενδυτές έχουν εγκαταλείψει το χρηματιστήριο και έχουν επικεντρωθεί στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, ο οποίος παρέχει χρηματοοικονομικά ίδια κεφάλαια. Για παράδειγμα, αφού άφησε τη θέση της ως αντιπρόεδρος της μονάδας υπολογιστών cloud της Amazon, η Sandy Carter άρχισε να εργάζεται για μια εταιρεία τεχνολογίας κρυπτογράφησης. Σύντομα έδωσε μια σύνδεση με τις ανοιχτές θέσεις της εταιρείας.

Μέσα σε δύο ημέρες, ισχυρίζεται ότι περισσότερα από 350 άτομα –πολλοί από τους ηγέτες στον τομέα των διαδικτυακών επιχειρήσεων– είχαν κάνει κλικ στον σύνδεσμο για να υποβάλουν αίτηση για απασχόληση σε Unstoppable Domains. Η φυγή των CEOs και των εργαζομένων στην πληροφορική από σημαντικές στην Google, την Amazon, την Apple και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας είναι μέρος μιας πιο σημαντικής τάσης.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η κρυπτογράφηση, με μια κατηγορία catchall που περιλαμβάνει ψηφιακά νομίσματα όπως Bitcoin και στοιχεία που βασίζονται σε NFT. Τώρα η Silicon Valley είναι πλημμυρισμένη από ιστορίες ατόμων που κατέχουν τεράστια αποθέματα κρυπτονομισμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News