Χάος και τεράστιο κύμα ακυρώσεων σε χιλιάδες πτήσεις σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η επέλαση της παραλλαγής Όμικρον. Οι επιβάτες που θέλησαν να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων βιώνουν απίστευτη ταλαιπωρία σε όλο τον κόσμο αφού οι αεροπορικές εταιρείες, η μία μετά την άλλη, ακύρωσαν περισσότερες από 4.500 πτήσεις!

Το κύμα των ακυρώσεων εκδηλώθηκε την παραμονή αλλά και ανήμερα των Χριστουγέννων καθώς η ταχέως εξαπλωνόμενη παραλλαγή του κορωνοϊού Όμικρον προκάλεσε νοσήσεις σε μεγάλο αριθμό εργαζόμενων στις αεροπορικές εταιρείες, με αποτέλεσμα οι τελευταίες να μην μπορούν να στελεχώσουν τις πτήσεις τους.

Ο ιστότοπος της εταιρείας παρακολούθησης πτήσεων FlightAware έδειξε ότι 2.175 πτήσεις σε όλο τον κόσμο είχαν ακυρωθεί την παραμονή των Χριστουγέννων, μια ημέρα με πολύ μεγάλο φόρτο ταξιδιών έτσι κι αλλιώς κάθε χρόνο. Περίπου το ένα τέταρτο από αυτές τις ακυρώσεις καταγράφηκε στις ΗΠΑ. Άλλες 1.779 πτήσεις ακυρώθηκαν σε όλο τον κόσμο την ημέρα των Χριστουγέννων, μαζί με άλλες 402 που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή.

Πέντε εταιρείες

Το μεγαλύτερο μέρος των ακυρώσεων προήλθε από πέντε εταιρείες, με την China Eastern να ακυρώνει 474 ταξίδια, ενώ η Air China διέκοψε 188. Η United ακύρωσε 177 πτήσεις, η Air India 160 και η Delta 150.

Η United στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η πανεθνική αύξηση των κρουσμάτων Ομικρον αυτή την εβδομάδα είχε άμεσο αντίκτυπο στα πληρώματα πτήσης μας και στο προσωπικό λειτουργίας της εταιρείας. Ως αποτέλεσμα, δυστυχώς αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε ορισμένες πτήσεις και ειδοποιούμε τους επηρεαζόμενους πελάτες πριν έρθουν στο αεροδρόμιο».

Από τη μεριά της, η Delta τόνισε πως είχε «εξαντλήσει όλες τις επιλογές και τους διαθέσιμους πόρους της – συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής δρομολόγησης και της αντικατάστασης αεροσκαφών και πληρωμάτων για την κάλυψη προγραμματισμένων πτήσεων – πριν τελικά αποφασίσει να ακυρώσει περίπου 90 πτήσεις για την Παρασκευή». Η αεροπορική εταιρεία απέδωσε το κύμα ακυρώσεων των πτήσεών της στην παραλλαγή Όμικρον αλλά και τις καιρικές συνθήκες.

Ως απάντηση στο χάος πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι αεροπορικές εταιρείες ζήτησαν τη χαλάρωση των κανόνων καραντίνας για το εμβολιασμένο προσωπικό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Delta, Εντ Μπάστιαν, ζήτησε από τον επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ να μειώσει την περίοδο καραντίνας για τα εμβολιασμένα άτομα που παρουσιάζουν νόσηση, από δέκα σε πέντε ημέρες..

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των αεροπορικών εταιρειών έχουν γεμίσει με απογοητευμένους επιβάτες που ζητούν βοήθεια μετά από μια σειρά ακυρώσεων την παραμονή των Χριστουγέννων λόγω της Όμικρον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους