Η έννοια του metaverse κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, με τους τεχνολογικούς κολοσσούς να επενδύουν στη νέα αυτή «εικονική πραγματικότητα».

Το metaverse μπορεί να οριστεί χαλαρά ως η επόμενη γενιά του Διαδικτύου – ένας εικονικός κόσμος στον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν μέσω τρισδιάστατων avatars.

Η Facebook «μπήκε» στην νέα αυτή τάση τον Οκτώβριο, αλλάζοντας το όνομά της σε Meta και ανακοινώνοντας σχέδια για 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχετικές επενδύσεις το επόμενο έτος.

Και οι κινεζικές εταιρείες δεν θέλουν να χάσουν το… τρένο.

Η Baidu με έδρα το Πεκίνο σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την ετήσια συνάντηση της προγραμματιστών αύριο Δευτέρα στον εικονικό κόσμο της εφαρμογής της metaverse, XiRang. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα είναι το πρώτο συνέδριο metaverse της Κίνας.

Η ανάπτυξη της εφαρμογής ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά είναι ακόμη «έξι χρόνια πίσω» από την πλήρη κυκλοφορία, είπε στους δημοσιογράφους ο Μα Ζιε, αντιπρόεδρος της Baidu.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το ακριβές χρονοδιάγραμμα, ο Mα είπε: «Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση, αλλά μπορεί να μην έχω μια πολύ καλή απάντηση».

Η εφαρμογή της Baidu, όπως υπάρχει τώρα, μπορεί να φιλοξενήσει 100.000 εικονικούς συμμετέχοντες για το συνέδριο της Δευτέρας, είπε ο Mα, δείχνοντας στους δημοσιογράφους μια γραφική απόδοση του εικονικού σταδίου.

Τόνισε επίσης ότι η Baidu στοχεύει να δημιουργήσει μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα για προγραμματιστές metaverse – μια υποδομή για έναν εικονικό κόσμο.
Η εκδήλωση της Δευτέρας σηματοδοτεί το άνοιγμα του XiRang σε προγραμματιστές, κυρίως στην Κίνα προς το παρόν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα