Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά την Τρίτη με τις τιμές να είναι υπό διαπραγμάτευση κοντά στο χθεσινό υψηλό μηνός, με την ελπίδα ότι η παραλλαγή του κορωνοϊού Όμικρον θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο στη ζήτηση καυσίμων.

Το αργό Brent σημείωσε άνοδο 7 σεντς, ή 0,1%, στα 78,67 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό WTI σημείωσε άνοδο 17 σεντς, ή 0,2%, στα 75,74 δολάρια το βαρέλι, αποφέροντας κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

«Οι ανησυχίες σχετικά με την Όμικρον αμβλύνονται σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα να υπάρχει κάποια αισιοδοξία για τη ζήτηση… Οι τιμές αναμένεται να διαπραγματεύονται με θετική τάση», δήλωσε ο Abhishek Chauhan, επικεφαλής εμπορευμάτων της Swastika Investmart.

Η Αγγλία δεν θα προβεί σε νέους περιορισμούς για την Covid-19 πριν από το τέλος του 2021, δήλωσε τη Δευτέρα ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σαγίντ Τζαβίντ, καθώς η κυβέρνηση αναμένει περισσότερα στοιχεία για το εάν το σύστημα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει τα υψηλά ποσοστά μόλυνσης.

Ωστόσο, η ανοδική πορεία των τιμών παρέμεινε περιορισμένη μετά την ακύρωση περισσότερων από 1.300 πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ την Κυριακή και συνολικά έως και 8.000 πτήσεων σε όλο τον κόσμο τις ημέρες των Χριστουγέννων, καθώς η COVID-19 μείωσε τον αριθμό των διαθέσιμων πληρωμάτων ενώ αρκετά κρουαζιερόπλοια αναγκάστηκαν να ακυρώσουν στάσεις σε λιμάνια.

Τα τοπικά κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα αυξήθηκαν για τέταρτη συνεχή ημέρα τη Δευτέρα, με την Σιάν να αναφέρει περισσότερες μολύνσεις σε μια έξαρση της πανδημίας που έχει οδηγήσει σε lockdown 13 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης.

Αύξηση τιμών κατά 50%

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περίπου κατά 50% φέτος, λόγω της σφιχτής πολιτικής στην παραγωγή που υιοθέτησε ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) και οι σύμμαχοί του, ο γνωστός ΟΠΕΚ+.

Το επόμενο κρίσιμο χρονικό σημείο είναι η σύνοδος του ΟΠΕΚ+ στις 4 Ιανουαρίου, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αγιάι Κίντια, διευθυντής της Kedia Commodities. Σε αυτή τη σύνοδο οι επενδυτές αναμένουν το αν θα αποφασιστεί η υλοποίηση της προγραμματισμένης αύξησης της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως τον Φεβρουάριο.

Στην τελευταία του σύνοδο, ο ΟΠΕΚ+ παρέμεινε «πιστός» στα σχέδιά του για ενίσχυση της παραγωγής τον Ιανουάριο παρά την Όμικρον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές