Μία νέα εμπορική αμαξοστοιχία ξεκίνησε την Κυριακή από την πόλη Χανζόνγκ που βρίσκεται στην επαρχία Σαανσί στα βορειοδυτικά της Κίνας προς Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν.

Η αμαξοστοιχία αυτή, δρομολόγησε την έναρξη μιας νέας σιδηροδρομικής εμπορικής σύνδεσης, μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης από την αναφερόμενη πόλη.

Η εμπορική αμαξοστοιχία μεταφέρει 767 τόνους εμπορευμάτων, με παιδικά καροτσάκια, ρούχα, χαρτικά και γραφική ύλη, κεραμικές συλλογές τσαγιού, αλλά και προϊόντα ειδών υγιεινής.

Αναμένεται ότι το τρένο θα εγκαταλείψει το κινεζικό έδαφος από τη συνοριακή διάβαση Χοργκός στην Αυτόνομη Περιοχή Σιντζιάνγκ των Ουιγούρων, στη διαδρομή του προς το Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν.

Στο μέλλον, οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευμάτων από την πόλη Χανζόνγκ, εκτιμάται ότι θα εξυπηρετούν μεγαλύτερες εξαγωγές κινεζικών αγροτικών προϊόντων, τσαγιού, ρυζιού και πορτοκαλιών, σύμφωνα με μία τοπική εταιρία διαχείρισης εμπορευμάτων που έχει ρόλο στις σιδηροδρομικές μεταφορές εμπορευμάτων.

Από τον Μάρτιο του 2021, η πόλη Χανζόνγκ εξήγαγε τσάι σε έναν αριθμό χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Ολλανδίας, μέσω της προσφοράς κινεζικών σιδηροδρομικών υπηρεσιών μεταφοράς εμπορευμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
G7: «Σύμπραξη για τις Παγκόσμιες Υποδομές» – 600 δισ. στις αναπτυσσόμενες χώρες ως απάντηση στην Κίνα
Διεθνή |

G7: Απάντηση στην Κίνα με επενδυτικό πακέτο-«μαμούθ» για τις αναπτυσσόμενες χώρες

Οι Δυτικοί επιθυμούν να απαντήσουν στο Πεκίνο που έχει επενδύσει μαζικά σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες για την κατασκευή έργων υποδομής στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέοι Δρόμοι του Μεταξιού», ή για την διασφάλιση πρόσβασης σε ορισμένες πρώτες ύλες