Μπορεί η Apple να είναι αυτή που έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας φλερτάροντας έντονα με το παγκόσμιο ρεκόρ χρηματιστηριακής αξίας στα 3 τρισ. δολάρια, όμως η Alphabet είναι αυτή που της «κλέβει» τον τίτλο της πιο επιτυχημένης μετοχής της χρονιάς για την Wall Street.

Λίγα 24ωρα πριν το κλείσιμο του 2021, η μετοχή του μητρικού ομίλου της Google βρίσκεται στην τροχιά της καλύτερης χρονιάς της από το 2009, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των κραταιών Big Tech. Αν και δώδεκα χρόνια πριν, η Google ήταν μόλις μια ανερχόμενη τεχνολογική εταιρεία που δύσκολα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι σήμερα θα αριθμεί μια χρηματιστηριακή αξία ύψους 1,95 τρισ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη για τη μετοχή της Alphabet πλησιάζουν το 70% και με δεδομένο πως απομένουν συνολικά πέντε χρηματιστηριακές συνεδριάσεις μαζί με τη σημερινή για την ολοκλήρωση της χρονιάς θεωρείται μαθηματικά αδύνατον να χάσει την πρωτιά.

Την ίδια ώρα τα κέρδη για τη μετοχή της Microsoft κυμαίνονται στο 51%, για την Apple στο 33%, ενώ ακολουθεί το Facebook (νυν Meta) με 23%. Ακόμη και η μετοχή της πολυδιαφημισμένης Tesla δεν μπορεί να την φτάσει, με συνολική άνοδο για τη χρονιά γύρω στο 51%.

Συγκριτικά, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 100 αριθμεί κέρδη της τάξεως του 27%.

Η Alphabet, όπως και όλες οι εταιρείες του κλάδου, είδαν τα κέρδη τους να ανθίζουν μέσα από τις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το τρίτο τρίμηνο του έτους, τα διαφημιστικά της έσοδα «έσπασαν» ρεκόρ με άλμα άνω του αναμενόμενου ύψους 43% στα 53,1 δισ. δολάρια.

Για το σύνολο του έτους, τα έσοδα του ομίλου –σύμφωνα με εκτιμήσεις της Refinitiv- αναμένεται να διαμορφωθούν στα 254 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 39%. Στα επίπεδα αυτά θα έχουν καταγράψει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2007.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street