Σε θέση εκκίνησης για ένα δυναμικό ξεκίνημα τη νέα χρονιά βρίσκεται η Tesla, σύμφωνα με σημείωμα της επενδυτικής Wedbush Securities, με φόντο την αυξανόμενη ζήτηση στην Κίνα και το άνοιγμα νέων εργοστασίων σε ΗΠΑ και Γερμανία. Μάλιστα, η Wedbush «βλέπει» συνέχιση της ανοδικής τροχιάς της μετοχής της με επιπλέον κέρδη ύψους 30% μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.

Σε ανάλυση του, ο Ντάνιελ Ιβς τοποθετεί την Tesla στους… ταύρους και της νέας χρονιάς, με σημείο αιχμής τη συνεχή ενδυνάμωση της στην τεράστια κινεζική αγορά, η οποία από μόνη της θα απορροφήσει το 40% των νέων ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας μέσα στο 2022.

Την ίδια ώρα με την έναρξη λειτουργίας των νέων εργοστασίων, η εταιρεία θα αυξήσει σημαντικά τις παραγωγικές της δυνατότητες φτάνοντας, στα τέλη 2022, έως και στα δύο εκατ. οχήματα ετησίως, ήτοι δηλαδή σχεδόν διπλάσια από τα περίπου ένα εκατ. οχήματα που παράγει τώρα.

Η πορεία αυτή θα αντανακλάται και στην πορεία της μετοχής της, η οποία ήδη φέτος διέγραψε μια «χρυσή» χρονιά με κέρδη της τάξεως του 55% που ανέβασε την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας του Ίλον Μασκ πάνω και από το ένα τρισ. δολάρια.

Για το λόγο αυτό ο αναλυτής της Wedbush προβλέπει πως η τιμή της μετοχής, που σήμερα προσυνεδριακά ανεβαίνει στα 1.093 δολάρια, θα ενισχυθεί περαιτέρω φτάνοντας έως και στα 1.400 δολάρια!

Ο ίδιος ο Μασκ, εκμεταλλευόμενος το ράλι, ξεκίνησε μέσα στο Νοέμβριο να πουλά μετοχές. Μάλιστα είχε διοργανώσει και δημοσκόπηση στο Twitter ρωτώντας τους ακολούθους του, αν πρέπει να προχωρήσει στη ρευστοποίηση ενός μετοχικού μεριδίου ύψους 10%. Τελικά το έκανε και μάλιστα με σχόλιο του στο Twitter, την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε πως έχει σχεδόν ολοκληρώσει τον στόχο του, ολοκληρώνοντας δηλαδή την πώληση του 10% των μετοχών του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green