Στις 893,61 μονάδες έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης με κέρδη της τάξεως του 0,49%, σε άλλη μια συνεδρίαση χαμηλού τζίρου, απόρροια του εορταστικού κλίματος. Η συμπεριφορά της μετοχής της 3Ε απετέλεσε καταλύτη στη θετική απόδοση του Δείκτη, λόγω της στάθμισής της, καθώς το απρόσμενο +5,27% της πιο «βαριάς» μετοχής ήταν αρκετό για να κρατήσει τον ΓΔ σε θετικό έδαφος, απόδοση που ήρθε με πολλές συναλλαγές ύψους 1,46 εκατ. ευρώ, ήτοι 3,8 φορές τον μεσοσταθμικό της.

Τα πρόσημα ήταν μικτά, με 13 από τις 25 μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης να κλείνουν αρνητικές, επί συνόλω 58 έναντι 46 ανοδικών και 61 αμετάβλητων. Η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν χαμηλή, όπως αναμενόταν, στα 34,3 εκατ. ευρώ συνολικά, και μάλιστα με 8,45 εκατ. ευρώ να προέρχονται από πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Ο Δείκτης παραμένει στην περιοχή 880-895 μονάδων, με τον στόχο να βρίσκεται στις 930 και τη βάση στις 585-860. Λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών αυτών των συνεδριάσεων, δεν φαίνεται να προστίθεται κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση, με το κλίμα να παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξο, ενδυναμούμενο από τη σταθερή πορεία στη Wall Street.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα είναι η τελευταία συνεδρίαση «κανονικής» διάρκειας του έτους, με την επαύριον, 31η Δεκεμβρίου, να είναι παραδοσιακά ημιαργία για το ΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News